Redactie
Redactie Films & Series 12 dec 2016

The Grand Tour breekt alle illegale downloadrecords

De eerste aflevering van The Grand Tour, het nieuwe programma van de voormalige Top Gear-crew en exclusief wordt uitgezonden op Amazon Prime Video, heeft alle illegale downloadrecords verbroken. De eerste aflevering was goed voor 7.9 miljoen downloads, de tweede en derde aflevering werden respectievelijk 6.4 en 4.6 miljoen keer illegaal van het web getrokken.

Daarmee laten Clarkson, Hammond en May Game of Thrones nu al ruim achter zich, de HBO-hitserie werd in z’n volledigheid 14.4 keer via het illegale circuit bekeken.

Het klinkt best leuk natuurlijk, al die spetterende cijfers, maar Amazon is er minder blij mee. Zij hebben naar verluidt op de eerste aflevering 3,8 miljoen aan inkomsten misgelopen. Omdat Amazon Prima alleen nog in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk en Japan verkrijgbaar is, zijn de bovenstaande cijfers redelijk makkelijk te verklaren. Wel is het opvallend dat het in het thuisland van de mannen, de meeste illegale downloads plaatsvonden.

Van je favoriete serie genieten

De cijfers zijn gepubliceerd door antipiraterijbedrijf MUSO. Volgens Tweakers is Amazon Prime Video vanaf december wereldwijd beschikbaar voor omgerekend 7,99 euro per maand.

Reageer op artikel:
The Grand Tour breekt alle illegale downloadrecords
Sluiten