Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 okt 2020

Langverwachte Gorillaz-film komt naar Netflix

Alleskunner Damon Albarn, de stem, muzikant en creatieve mastermind achter de band The Gorillaz, heeft goed nieuws voor zijn fans. Er komt een Gorillaz-film naar Netflix!

Onlangs bracht de ‘cartoon-groep’ een nieuw album uit, Song Machine: Season One – Strange Timez. Vol samenwerkingen met een verbluffend breed scala aan grote namen.

The Gorillaz-film

Van Elton John en The Cure’s Robert Smith tot grime-legende Skepta. Tevens bracht Albarn voor een flink aantal nummers deels geanimeerde videoclips uit.

Dat smaakt naar meer, en dat gaan de fans krijgen ook. Niet alleen komt er een tweede seizoen van Song Machine, maar ook een heuse film.

Dat heeft de Britse muzikant bekendgemaakt tegenover Radio.com. “Nou, we gaan een film maken terwijl we bezig zijn met seizoen twee (van ‘Song Machine’). We hebben contracten getekend, we zijn begonnen met scripts en zo.”

Te grote uitdaging

Al jaren doen geruchten de ronde over een The Gorrillaz-serie en/of -film. In 2016 was er een serie van tien afleveringen in ontwikkeling, en Shrek-studio Dreamworks had zelfs plannen voor een ambitieuze animatiefilm.

Al die projecten bleven echter uiteindelijk op de tekentafel liggen. Het op poten zetten van een film rondom de semi-fictieve band bleek toch een te grote uitdaging.

“Het maken van een geanimeerde film die nogal abstract is, is een behoorlijk groot risico voor een filmstudio, omdat ze erg duur zijn. Als je een ietwat stompzinnig verhaal vertelt dat maar af en toe klopt, is dat best moeilijk. Daar zijn we wel achter gekomen,” aldus Albarn.

Netflix

Traditionele Hollywood-studio’s zagen het dus niet zitten, maar gelukkig is Netflix er nog. De muzikant maakte in datzelfde interview bekend dat de streamingdienst groen licht heeft gegeven voor de productie van een The Gorillaz-film:

“We hebben een overeenkomst om een film te maken met Netflix. Ik denk dat we het tweede seizoen moeten afmaken en dat er dan tijd is om eindelijk de Gorillaz-film uit te brengen. Fingers crossed.”

Fans van de band kunnen zich in de tussentijd vermaken met Reject False Icons, een documentaire over het creatieve proces van The Gorillaz die je gratis op YouTube kunt checken.

Check hieronder een van de muziekvideo’s van Song Machine: Season One – Strange Timez.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Radio.com

Reageer op artikel:
Langverwachte Gorillaz-film komt naar Netflix
Sluiten