‘The Good Place’ is dé perfecte Netflix serie om samen met je vriendin te kijken

Het is voor ons mannen goed vertoeven op Netflix. Je favoriete streamingdienst is tot de rand toe gevuld met keiharde en mannelijke series. Helaas heb je daar weinig aan wanneer je vriendin ‘s avonds naast je op de bank zit. In die gevallen gaat er vaak een streep door series als Peaky Blinders, Altered Carbon en The Punisher. Gelukkig zijn er voor die gevallen series als The Good Place.

Op het eerste oog zou je misschien denken dat dit meer een serie is voor alleen je vriendin, maar dat is een vergissing. The Good Place is namelijk echt iets anders dan je gewend bent. Een verfrissende, komische en originele serie die je even lostrekt van al het serieuze werk waar je normaal gesproken naar kijkt. Deze knaller van Netflix is gewoon ontzettend vermakelijk en perfect om met je geliefde te kijken.

Ook als je in je eentje op de bank zit is The Good Place absoluut het proberen waard.

De serie speelt zich, zoals de naam al zegt, af in The Good Place. Dit is de plek waar mensen die goed geleefd hebben, terechtkomen na hun dood. De hemel dus. Ook hoofdpersoon Eleanor Shellstrop (gespeeld door Kristen Bell) belandt hier, maar ze twijfelt of dat wel klopt. Ze was toen ze nog leefde een medicijnenverkoopster die het geld uit de zakken van de armen en zieken klopte. Al snel ontdekt ze dat er inderdaad een fout gemaakt is.

Eleanor ziet het niet zitten om deze utopische wereld te verlaten en probeert daarom een beter mens te worden. Ze vraagt aan de bewoners die wel thuishoren in The Good Place of ze haar willen helpen om haar leven te beteren. De serie is door het bijzondere verhaal moeilijk met anderen te vergelijken en voelt echt als iets nieuws. The Good Place kijkt heerlijk weg en kent genoeg plot-twists (vooral aan het einde van seizoen 1), om boeiend en fris te blijven.

The Good Place op Netflix

Het eerste seizoen verscheen al in 2016 en werd goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes kreeg The Good Place een 91% score en ook metacritic was met een score van 78 behoorlijk enthousiast. Het tweede seizoen, dat sinds deze maand ook op Netflix te vinden is, zet deze lijn door en kreeg zelfs een 100 procent score op Rotten Tomatoes.

Dit maakt The Good Place de perfect serie om samen met je vriendin te kijken, maar ook als je alleen op de bank zit is ‘ie zeker het proberen waard. De serie kijkt heerlijk weg, is origineel en oprecht grappig. Daarnaast blijft naar Kristen Bell kijken natuurlijk ook geen straf.

Reageer op artikel:
‘The Good Place’ is dé perfecte Netflix serie om samen met je vriendin te kijken
Sluiten