Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

The Films Zone is de lekkerste Instagram-popcorn voor filmliefhebbers

De meeste Instagram-accounts zijn één pot nat. Daarom trekken mensen waarschijnlijk ook altijd zo’n verveeld hoofd als ze door hun feed aan het scrollen zijn. Maar er zijn uitzonderingen, waarvan The Films Zone eentje is. Dit is het ultieme Instagram-account voor liefhebbers van films en series.

The Films Zone beschrijft zichzelf bescheiden in de bio: ‘What to Stream | Movie News | Movie Recommendations’. Maar het gaat veel verder dan dat. Geen idee wie achter dit account zitten, maar ze snappen het spelletje. Een paar redenen om ze te volgen.

Filmtechnieken

Regelmatig licht The Films Zone een klassieke of nieuwe filmtechniek uit aan de hand van een paar voorbeelden. Daardoor kijk je in het vervolg toch net iets anders naar bepaalde scènes. Zo wordt in de onderstaande Instagram-video de SnorriCam uitgelicht.

En zo maakten ze in 1923 de iconische klokscène van Safety Last.

Interessante achtergrondinformatie

Wist jij dat Quentin Tarantino eigenlijk Will Smith in plaats van Jamie Foxx op het oog had om de hoofdrol te vertolken in Django Unchained. En Adam Sandler als Donny Donowitz in Inglourious Basterds? The Films Zone strooit met dit soort achtergrondinformatie en weet dat ook nog mooi vorm te geven.

Unieke filmfeiten

Niets zo interessant als filmfeiten die nauwelijks iemand opvallen. Zoals de post-credit scène van Deadpool, die direct refereert naar de film Ferris Bueller’s Day Off uit 1986.

Inspirerende lijstjes

Met regelmaat deelt The Film Zone inspirerende lijstjes in Instagram-posts, zoals de beste sci-fi films van de afgelopen tien jaar.

Creatieve video’s

We zijn vooral fan van The Films Zone vanwege de creatieve montages en video’s van allerhande filmscènes. Een paar voorbeelden.

Heerlijke movie clips

Soms komt er ook gewoon een heerlijke movie clip langs, zoals deze scène met Monica Bellucci in Malena.

The Films Zone op Instagram

Hierboven zie je slechts een greep uit de stroom aan inspirerende posts. Volg The Films Zone op Instagram voor meer.

Check ook: Bioscopen weer open: dit zijn de 1,5 meter maatregelen van Pathé

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Films Zone is de lekkerste Instagram-popcorn voor filmliefhebbers
Sluiten