‘Game of Thrones acteur speelt Marvel’s eerste LGBTQ superheld’

Het leek er even op dat Valkyrie de eerste openlijke LGBTQ superheld in het Marvel Cinematic Universe zou gaan worden. Dat bevestigde Marvel Studios baas Kevin Feige onlangs. Het door Tessa Thompson gespeelde personage zat al in Ragnarok, maar pas in Thor: Love and Thunder valt ze openlijk op vrouwen.

Eerste LGBTQ Marvel superheld

Dat aspect zat volgens Thompson aanvankelijk ook in Ragnarok verwerkt, maar dat materiaal werd volgens de actrice last-minute geschrapt. Die onthulling leidde destijds tot veel ophef op het internet, maar Phase 4 zorgt voor een tweede kans.

Een jaar voor Thor: Love and Thunder uitkomt gaat The Eternals echter al een grote stap zetten. Kevin Feige bevestigde al dat er in die film een homoseksueel personage zou zitten, een man met een gezin: “Hij is getrouwd. Hij heeft een gezin. Het is gewoon deel van wie hij is.” Zo laat Marvel Studios duidelijk zien dat het heel normaal is om op hetzelfde geslacht te vallen.

Toen begon direct de speculatie, want wie is dan dat personage? Bronnen van WeGotThisCovered wijzen nu op een kandidaat: Ikaris, gespeeld door Richard Madden. Diezelfde bronnen wisten al in april en mei te melden dat er een She-Hulk serie zou komen en dat Ewan McGregor opnieuw Obi-Wan zou gaan spelen.

Marvel Studios on Twitter

The cast of Marvel Studios’ The Eternals takes the stage at the #D23Expo

Richard Madden?

Oftewel, twee geruchten die afgelopen week bleken te kloppen. Met die reputatie wordt het een stuk aannemelijker dat het nieuws ook klopt. Richard Madden kennen we onder andere van Game of Thrones en Bodyguard. In Rocketman, de film over Elton John, speelde hij ook al een gay personage.

The Eternals wordt volgens Marvel de meest inclusive film sinds Black Panther. Naast het eerste openlijke LGBTQ-personage wordt er ook een dove superheld geïntroduceerd. Feige heeft al meermaals benadrukt dat diversiteit de toekomst is van het Marvel Cinematic Universe. Met Phase 4 wordt de daad bij het woord gevoegd. Hij hamert er ook al jaren op dat hij een gay superheld wilt introduceren.

Ikaris is nog geen grote naam buiten de comics, maar dat gold aanvankelijk ook voor Guardians of the Galaxy. Het personage maakte zijn debuut in 1976, in de comic-reeks Eternals. Hij behoort tot een mens-achtig ras genaamd Eternals en is 20.000 jaar oud.. Benieuwd naar wie dat zijn en wat voor rol ze spelen in Phase 4?

We doken onlangs voor je in de comics, met als resultaat deze longread. Klein tipje van de sluier: volgens de comics is Ikaris eigenlijk de duif die God stuurde nadat de aarde was overspoeld in het verhaal van Noach, uit de bijbel dus.

Over zijn eigen geaardheid zegt Madden overigens bijna niets. Volgens de roddelpers zou hij relaties hebben gehad met acteur Brandon Flynn en actrice Jenna Coleman. The Eternals komt uit op 6 november.

Marvel
Bron: HBO / Marvel Comics
Reageer op artikel:
‘Game of Thrones acteur speelt Marvel’s eerste LGBTQ superheld’
Sluiten