Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 jul 2020

Netflix-serie schrijver Avatar: The Last Airbender krijgt vier extra seizoenen

Netflix probeert nog altijd zijn eigen Game of Thrones binnen te halen. The Witcher kwam er al in de buurt en Cursed is een aardige serie, maar op de een of andere manier weet de streamingdienst maar niet de fantasy-code te kraken. Althans, in live-action. Maak kennis met The Dragon Prince.

De streamingdienst bevat namelijk wel degelijk een ijzersterke fantasy-serie. Mits je ook animatieseries een kans wilt geven. The Dragon Prince is een animatieserie voor zowel jonge kijkers als volwassenen die de afgelopen jaren hoge ogen gooide.

The Dragon Prince

Dat is ook niet zo gek: Wonderstorm, het bedrijf achter de serie, is opgericht door twee creatieven die hiervoor aan Avatar: The Last Airbender en de Uncharted-games werkten. Vergelijkbaar met Avatar: The Last Airbender lijkt The Dragon Prince op het eerste oog een simpele kinderserie.

Als volwassen kijker ontdek je echter al snel een rijk en complex verhaal dat niet onder hoeft te doen voor menig live-action fantasy-serie. Bedenkers Aaron Ehasz en Justin Richmond hadden vanaf het begin al zeven seizoenen aan verhaal gepland.

Einde verhaal?

Maar ja, het is natuurlijk maar de vraag of Netflix daar de portemonnee voor wilt trekken. Zeker anno 2020 krijgen Netflix Originals vaak maar twee of drie seizoenen. Als ze überhaupt al verder komen dan de eerste lading afleveringen.

Op dit moment staan er drie seizoenen van The Dragon Prince op de streamingdienst. We zullen niet spoilen waar het verhaal is blijven haken, maar je zou het als een mooi einde kunnen zien. Dat is geen toeval: de makers hebben er altijd al rekening mee gehouden dat Netflix het bij drie seizoenen zou kunnen laten. Sterker nog, er was al een backup-oplossing in de vorm van een boeken-deal of games.

Netflix trekt de portemonnee

Goed nieuws: dat is niet nodig! Netflix heeft opnieuw de portemonnee getrokken, en hoe. Tijdens 2020 San Diego Comic-Con heeft Ehasz aangekondigd dat Netflix in een keer maar liefst vier seizoenen van de serie heeft bijbesteld. Dat betekent dus dat Wonderstorm gegarandeerd het hele verhaal van The Dragon Prince kan gaan vertellen.

Naast de nieuwe seizoenen kunnen fans ook op een strip rekenen, Through the Moon, die zich afspeelt tussen seizoen drie en vier. Ook is er een bordspel aangekondigd, genaamd Tales of Xadia. Seizoen vier is nog in pre-production, dus voorlopig zal een eerste trailer of releasedatum voor nieuwe afleveringen nog wel even op zich laten wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix-serie schrijver Avatar: The Last Airbender krijgt vier extra seizoenen
Sluiten