Jelle van Es
Jelle van Es Game 11 feb 2020

Vijf reden om The Division 2: Warlords of New York in huis te halen

The Division 2 is een game die begin 2019 uitkwam. Inmiddels zijn er al heel wat gratis updates voor de game uitgebracht en zit het eerste seizoen aan content er bijna op. Maar dat betekent niet de ontwikkelaar klaar is met de game. Begin maart kun je aan de slag met The Division 2: Warlords of New York, wat een grote uitbreiding is. Wij vlogen naar Zweden om daar op het kantoor van ontwikkelaar Massive Games met de titel aan de slag te gaan. Dit zijn daarbij de punten die ons opvielen.

New York als setting

The Division 2 speelt zich af in Washington DC. Nu de grootste strijd daar gestreden is, neemt de actie je mee naar een plek die je eerder hebt bezocht: New York. Dat was de setting van het eerste deel. In deze uitbreiding bevind je je in het zuiden van Manhattan. Daar zie je omgevingen die je kent van het origineel (maar dan in een zomerse setting en met een paar maanden extra ellende dankzij de uitbraak van het gevaarlijke virus), maar ook blokken die compleet nieuw zijn. En hoe je het wendt of keert: New York is een iconische plek om los te gaan. In de stad zijn vele iconische gebouwen die je kent van films of wellicht een stedentrip die je gemaakt hebt. Op die manier is het dus heerlijk om daar rond te lopen.

The Division 2: Warlords of New York
Iconische locaties in New York (Afbeelding: Ubisoft)

Loot waar je altijd wat mee kan

Eén van de grote verbeterpunten in The Division 2: Warlords of New York ten op zichte van het origineel is dat de meeste loot die je nu verzamelt altijd wel te gebruiken. Wanneer het geen directe upgrade is, dan is het mogelijk om een bepaalde bonus die op het wapen zit er af te halen en die later als een soort van chip in een ander wapen te installeren. Dat zorgt er wel voor dat je je nog meer moet verdiepen in de verschillende statistieken en voordelen, maar door een beetje goed te puzzelen zul je altijd wat hebben aan de dingen die je tijdens je avontuur vindt.

Je wilt telkens beter worden in de game (Afbeelding: Ubisoft)

Boeiende eindbaasgevechten in The Division 2: Warlords of New York

De gewone vijanden in The Division 2: Warlords of New York geven je al best wel wat uitdaging. Toch zijn het de baasgevechten die echt weten te boeien. Er lijken in de uitbreiding vijf grote bazen te zitten en wij hebben er één kunnen verslaan. Dat gevecht werd afgewerkt over verschillende schijven en kende een soort van puzzel. Zo moest je eerst ontdekken welke van de verschillende hologrammen de daadwerkelijke baas was en moest je die binnen een korte tijd zoveel mogelijk schade toebrengen. Vervolgens kreeg je te maken met levensgevaarlijke turrets met automatische wapens die het vuur op je opende en ook nog gewone vijanden. Maar in die laatste categorie had je ook nog verschillende hologrammen, waardoor je vaak niet wist waar je het moest zoeken. Het was echt compleet anders dan wat je tot nu toe in de game hebt beleefd en dat is een goede reden om enthousiast te worden over de game.

Gewone vijanden zijn ook al pittig (Afbeelding: Ubisoft)

Altijd voldoende uitdaging

Hoewel je met The Division 2 Warlords of New York tien nieuwe levels hebt om te bereiken, is het minder urgent om eerst allemaal extra content te doen om zo krachtig genoeg te zijn voor de hoofdmissies. Net als bij een game als Borderlands 3 is dit een titel waarbij de moeilijkheidsgraad van de game geschaald is op het level dat je bent. Op die manier krijg je altijd genoeg uitdaging zonder dat je hoeft te grinden. En dat is ook logisch. Want door dit systeem heb je niet een vast pad dat je hoeft af te gaan. Je kunt zelf bepalen achter welke luitenant je eerst gaat. En die vrijheid in keuze is fijn.

Veel actie (Afbeelding: Ubisoft)

Meer verhaal

Tijdens de presentaties die we voorgeschoteld kregen en de mogelijkheid om de game zelf te spelen, werd duidelijk dat de ontwikkelaar meer focus op het verhaal heeft gelegd. Op die manier komt de wereld van de game meer tot leven. De bazen en de eindbaas hebben veel meer momenten waarop zij met de speler communiceren en daardoor is de drang om hen te verslaan alleen maar groter geworden. Hoewel het zeker nog altijd om de actie en de zoektocht naar betere loot gaat, is het fijn dat je een soort extra motivator hebt om verder te gaan dankzij het verhaal.

(Afbeelding: Ubisoft)

The Division 2: Warlords of New York staat gepland voor 3 maart. De uitbreiding komt dan uit op alle platformen waarop de game nu ook al beschikbaar is. Dat is dus de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je weten wat wij van de originele game vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Vijf reden om The Division 2: Warlords of New York in huis te halen
Sluiten