The Dead Don’t Die: gortdroge zombie-komedie met geniale cast

Eindelijk een film over zombies die ook leuk is voor filmkijkers die niet zo veel hebben met zombie-horror. The Dead Don’t Die is een gortdroge komedie met een cast om je vingers bij af te likken. Vooral Adam Driver steelt de show. Vergeet de reviews, deze film is grappig.

Het verhaal van The Dead Don’t Die

The Dead Don’t Die, de nieuwe zombie-komedie van Jim Jarmusch, draait sinds kort in de de Nederlandse filmhuizen en bioscopen. Bill Murray, Adam Driver en Chloë Sevigny spelen drie agenten die in het kleine dorpje Centerville worden overspoeld door zombies, niet echt iets waar ze voor opgeleid zijn. Zonder er al te veel fiducie in te hebben, zoeken ze uit hoe je zombies moet bestrijden en gaan ze met honkbalknuppels en andere wapens de strijd aan. “Dit gaat slecht aflopen”, hoor je de gortdroge agent Ronnie (Adam Driver) regelmatig mompelen.

THE DEAD DON’T DIE – Official Trailer [HD] – In Theaters June 14

THE DEAD DON’T DIE – the greatest zombie cast ever disassembled starring Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Rosie Perez, Iggy Pop, Sara Driver, RZA, Selena Gomez, Carol Kane, Austin Butler, Luka Sabbat and Tom Waits. Written and directed by Jim Jarmusch.

De zombies in The Dead Don’t Die richten zich vooral op koffie, wifi en andere zaken waar ze als mens verslaafd aan waren. Ook eten ze mensenvlees. Een van de zombies is Iggy Pop. De droge manier waarop het drietal agenten met de plotseling zombie-invasie in het plaatsje Centerville omgaat is hilarisch, de wisselwerking tussen Bill Murray, Adam Driver en Chloë Sevigny is perfect. De reviews zijn niet zo best, maar trek je daar niets van aan. Deze film is juist het kijken waard. De droge humor en geweldige cast dragen de film. Daarnaast is het grappig om het zombie-genre eens op de hak genomen te zien worden.

Cast

Hou je vast. De cast van The Dead Don’t Die bestaat naast Bill Murray, Adam Driver en Chloë Sevigny uit Selena Gomez, Steve Buscemi, Iggy Pop, Tom Waits, RZA, Tilda Swinton en nog een rits aan acteurs en popsterren. Vooral Adam Driver steelt de show. Hij bewijst na onder meer BlacKkKlansman en Star Wars dat hij zich niet in een hokje laat plaatsen als acteur.

The Dead Don’t Die draait nu in de bioscoop.

Reageer op artikel:
The Dead Don’t Die: gortdroge zombie-komedie met geniale cast
Sluiten