Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 sep 2020

Kijktip: DC’s gratis The Dark Knight-documentaire op YouTube

Warner Bros. heeft vanuit het niks een complete documentaire over de Batman-trilogie van Christopher Nolan op YouTube gezet. Geheel gratis. The Fire Rises: The Creation and Impact of The Dark Knight Trilogy.

Voor Batman-fans is het wat live-action films betreft helaas al jaren afzien. Ben Affleck is zeker geen slechte acteur, maar de films waarin hij de caped crusader speelt pakken helaas telkens matig uit. Terwijl Marvel Studios links en rechts hit scoort lijkt Warner Bros. nog steeds niet echt te weten wat het met zijn eigen DC-universum aan moet.

Hopelijk kan The Batman volgend jaar het tij keren, met een nieuwe acteur als Bruce Wayne. Dan hebben we het natuurlijk over Robert Pattinson, die we onlangs al in zijn Batsuit konden bewonderen dankzij een eerste teaser trailer.

Batman: The Dark Knight

De kans dat regisseur Matt Reeves The Dark Knight-trilogie weet te overtreffen, is echter klein. Christopher Nolan aan het roer, Christian Bale als Batman, Heath Ledger als Joker. Die films waren van een niveau waar ook Marvel zelden aan weet te tippen. De serieuze toon staat in schril contrast tot de toch wat popcorn-achtige comics-sfeer die Marvel op je beeldscherm tovert.

Niks mis mee, maar het zorgt ervoor dat fans vaak toch terug verlangen naar de The Dark Knight-films. Voor hen heeft DC nu een mooie verrassing. Warner Bros. heeft namelijk recentelijk een complete documentaire over de trilogie van Christopher Nolan uitgebracht, genaamd The Fire Rises: The Creation and Impact of The Dark Knight Trilogy. Een hele mond vol.

De documentaire biedt een “inside-perspectief op het fascinerende verhaal achter de creatie van Christopher Nolans meest gevierde franchise en hoe het de scope van het maken van films veranderde … voor altijd.”

Gratis op YouTube

Naast interviews met de crew, komen ook Guillermo del Toro, Damon Lindelof, Michael Mann, Richard Roeper en Zack Snyder aan het woord. Daarnaast kun je rekenen op nooit eerder vertoonde beelden en archiefmateriaal van achter de schermen.

Het toffe aan The Fire Rises is bovendien dat de documentaire gewoon in zijn geheel op YouTube staat. Geheel gratis en legaal, in glorieus HD. Veel kijkplezier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kijktip: DC’s gratis The Dark Knight-documentaire op YouTube
Sluiten