The Bravest trailer: China maakt indruk met intense rampenfilm

Hollywood moet het steeds vaker van China hebben om winst te maken met blockbusters. Dat levert een tricky situatie op, waar de kans steeds groter wordt dat men films aanpast om de Chinese overheid te pleasen.

China x Hollywood

Daar zouden ze immers niet staan springen om een plotwending in Star Wars of Harry Potter waardoor twee mannen met elkaar in bed belanden. Bijvoorbeeld. Door de censuur en controles van China heen komen is echter voor steeds meer studio’s een belangrijk onderdeel van hun strategie. Succes in China kan immers het verschil maken tussen een flop en een hit.

Je zou bijna vergeten dat er daar ook films gemaakt worden, en hoe! Dankzij het vertaalwerk van Ken Liu maakten we de afgelopen jaren kennis met Chinese science-fiction. Ook in filmvorm weet het genre internationaal indruk te maken: China leverde het fantastische The Wandering Earth af, een voor Chinese begrippen recordfilm die je op Netflix kunt bewonderen.

The Bravest: waargebeurd verhaal

Dat exportproduct smaakte naar meer. Sony wil in dat gat springen door een Chinese film van afgelopen juli deze maand internationaal een kans te geven. Dan hebben we het over The Bravest, een epische drama film over een groep brandweermannen.

Ze moeten een enorme brand zien te beperken, die het gevolg is van een ontplofte oliepijp. Het verhaal van The Bravest is gebaseerd op een incident dat echt heeft plaatsgevonden, de zogenaamde Xingang Port olielek. De brandweermannen moeten een intense strijd leveren om de stad te beschermen tegen het allesverwoestende vuur. Hun ten schande gemaakte leider moet het verleden achter zich laten om vele levens te redden.

 Bron: Sony Pictures

Hollywood achterna?

Intens is het juiste woord, zo blijkt uit een eerste internationale trailer. Waar Chinese films voorheen er soms ronduit amateuristisch uitzagen, weten grote studio’s steeds vaker het visuele spektakelwerk van Hollywood te evenaren, zowel qua visuele effecten als geluidsdesign.

Het is maar de vraag of The Bravest hier in Nederland naar de bioscoop zal komen, maar hopelijk kunnen we het resultaat binnenkort ergens online bewonderen!

Reageer op artikel:
The Bravest trailer: China maakt indruk met intense rampenfilm
Sluiten