A. de Jong
A. de Jong Media 9 jul 2019

‘The Big Lebowski’ spin-off over Jesus heeft eindelijk een naam

The Big Lebowski van Joel en Ethan Coen is onze favoriete comedy. Toen we de geruchten van een spin-off voor het eerst hoorden, dachten we ‘te mooi om waar te zijn’. Maar de spin-off gaat er komen en heeft nu eindelijk een definitieve naam: The Jesus Rolls.

The Jesus Rolls, een spin-off van The Big Lebowski

De centrale persoon in de spin-off van The Big Lebowski is Jesus Quintana, een van de bowling-tegenstanders van Jeffrey Lebowski alias The Dude. The Dude werd in de originele film gespeeld door Jeff Bridges, maar om met het slechte nieuws te beginnen: The Dude is vermoedelijk niet te zien in The Jesus Rolls, zoals de film gaat heten. Hetzelfde geldt voor zijn bowling-maten Walter Sobchak (John Goodman) en Donny (Steve Buscemi).

spin-off, the jesus rolls, the big lewbowski, john turturro, Jesus Quintana
Deze drie bazen zijn er niet bij in The Jesus Rolls

John Turturro

Dan het goede nieuws: Jesus Quintana wordt in de spin-off wederom gespeeld door de Italiaans-Amerikaanse acteur John Turturro. Andere bekende namen in de cast van The Jesus Rolls zijn Bobby Cannavale (Boardwalk Empire), Audrey Tautou (The Da Vinci Code), Jon Hamm (Mad Men), Susan Sarandon (Dead Man Walking) en Pete Davidson (Trainwreck). Wie Jesus Quintana ook alweer was? Check de onderstaande scène uit The Big Lebowski.

The Big Lebowski – Jesus Quintana – Bowling Scene

Joel & Ethan Cohen – 1998.

The Jesus Rolls volgt drie buitenbeentjes, wiens seksueel geladen dynamiek uitgroeit tot een verrassend liefdesverhaal. Als ze vijanden maken met een kapper met een voorliefde voor geweren, wordt hun reis er een van constante ontsnapping aan de wet, maatschappij en kapper, terwijl de banden van hun buitenbeentjesfamilie alleen maar sterker worden.

The Jesus Rolls, ook geregisseerd door John Turturro, komt begin 2020 uit op het witte doek. Om in de sferen komen, kun je The Big Lebowski gewoon op Netflix bekijken. Check ook de zonnebril van The Dude, die onlangs opnieuw is uitgebracht.

Reageer op artikel:
‘The Big Lebowski’ spin-off over Jesus heeft eindelijk een naam
Sluiten