The Beer Essentials: bier, babes en de beste films

Quality time met je vrienden moet gevierd worden. Wij zijn er groot voorstander van om periodiek met je vrienden samen te komen en te genieten van goede gesprekken, goede snacks of gerechten, toffe films en natuurlijk heerlijk bier. Daarom hebben wij de zesdelige serie ‘The Beer Essentials’ voor je, waarin wij je samen met Vedett zes heerlijke avonden voorschotelen waarin alle eerdergenoemde ingrediënten verwerkt zijn.

Dus je wilt een film kijken; waarop baseer je jouw keuze? Aansprekende acteurs, een baas van een regisseur, goede kritieken op IMDB, dikke special effects, een dijk van een verhaal… Stuk voor stuk valide redenen om een film te kiezen. Maar laten we eerlijk zijn: soms kies je als man ook met je hart en wil je gewoon die ene film zien met die onwijs mooie babe erin. Helemaal niets mis mee, maar laten we een stapje hoger gaan.

Veel van die films zijn namelijk in kwalitatief opzicht niet al te sterk. Déze films wel. Dit zijn namelijk niet alleen fantastische films, de vrouwen die schitteren in de hoofdrollen zijn ook nog eens prachtig, maar bieden in hun rol méér dan looks alleen. Daarom belichten wij naast deze films ook de Vedett Extra Blond. Als de Vedett Extra Blond een vrouw zou zijn, was ze boeiend, sexy en eigenwijs.

Daarom gaat een avond naar deze films kijken met je vrienden hand in hand met dit bier en deze babes. Wij geven alle rollen een ‘Vedett score’ en beoordelen de dames op de zojuist genoemde eigenschappen en kenmerken. Oh ja: we gaan natuurlijk ook lekker eten, want op een goede filmavond met je vrienden schotel je hen meer voor dan een kale bak chips. Je drinkt deze avond Vedett Extra Blond en serveert hierbij verschillende lekkere hapjes. Passend zijn onder andere olijven, stokbrood, hummus, tapenade, gegrilde groenten, een kaasje (camembert) en chorizo of fuet worst

Charlize Theron in The Italian Job

Ook naast de prachtige, prachtige zuid-Afrikaanse Charlize Theron is The Italian Job de moeite waard om te zien. Het is een remake van een klassieker, maar ook deze versie uit 2003 sleepte meerdere prijzen in de wacht. De cast is on point (Donald Sutherland, Mark Wahlberg, Edward Norton en natuurlijk Charlize), het verhaal is tof en Charlize is verdomd sexy.

Wat wij zo bewonderen aan mevrouw Theron is dat zij niet per se overdreven sexy hoeft te doen om sexy te zijn, snap je? Ook in een tanktop en jeans prikkelt ze al de zintuigen.

De Vedett score:

Boeiend: 7/10
Sexy: 7/10
Eigenwijs: 7/10

Angelina Jolie in Gia

Noem Angelina Jolie in een lekkere rol en je denkt waarschijnlijk direct aan Gone in Sixty Seconds, Tomb Raider of Mr. & Mrs. Smith. Terecht, maar voor één van haar betere rollen duiken we in het verre verleden: 1998. Hoewel Gia geen bioscoopproductie was, kreeg de film lovende kritieken (en een keurige 7 op IMDB).

In Gia speelt een jonge Angelina Jolie het waargebeurde verhaal Gia Carangi, een Amerikaans-Italiaans supermodel. Ze was hét model van de jaren 70 en 80, maar overleed op slechts 26-jarige leeftijd aan Aids (waarschijnlijk door drugsgebruik). Jolie schittert in haar rol en geeft zich letterlijk bloot.

De Vedett score:

Boeiend: 7/10
Sexy: 8/10
Eigenwijs: 7/10

Jessica Alba in Sin City

Ook zonder de nadruk te leggen op Jessica Alba moét je Sin City gezien hebben. Deze cultfilm van Frank Miller, Robert Rodriguez en gastregisseur Quentin Tarantino geldt nu al als één van de klassiekers van de 21ste eeuw. Een meesterwerkje met sinistere, sfeervolle shots, fantastisch camerawerk en bijzondere comic-achtige effecten.

Jessica Alba, die ook zonder alle opsmuk al prachtig is, speelt stripper Nancy Callahan in de grimmige stad Basin City. Eén van de karakters uit de film heeft een obsessie voor haar en dat resulteert in een fraaie portie mystiek gemixt met oogstrelende beelden waarin Jessica haar danstalent en fraai gevormde lichaam showt.

De Vedett score:

Boeiend: 8/10
Sexy: 9/10
Eigenwijs: 8/10

Margot Robbie in The Wolf of Wallstreet

Een blockbuster met een glansrol voor Leonardo DiCaprio en Margot Robbie die hier zeker niet voor onderdoet. Robbie is sterk in haar rol als Naomi Lapaglia, het liefje van de steenrijke Jordan Belfort. In het begin zien wij haar als gelukkige trophy wife, maar naarmate Jordan zichzelf de vernieling in helpt, groeit haar onvrede.

Het resultaat is een puik acterende Margot Robbie die haar man begint te haten en dit mede uit in seksueel getint plagerig gedrag.

De Vedett score:

Boeiend: 9/10
Sexy: 8/10
Eigenwijs: 8/10

Jennifer Lawrence in American Hustle

Wij hebben een zwak voor Jennifer Lawrence. Jennifer is prachtig, cute, sexy, grappig…. alles wat je zoekt in een vrouw. Ze heeft ook ontegenzeggelijk veel acteertalent, maar even waren wij bang dat ze voor altijd zou blijven hangen in rollen als The Hunger Games. Gelukkig is daar American Hustle: één van de beste films van de afgelopen jaren met een fantastische Jennifer.

In American Hustle speelt Jennifer Lawrence de vrouw van hoofdrolspeler Christian Bale. Als Rosalyn Rosenfeld speelt zij niet direct de rol van sexy bombshell. Sterker nog: ze is grofgebekt en af en toe op het irritante af. Maar mán, wat speelt ze dit goed. En op een vreemde manier is ze bijzonder aantrekkelijk. Helaas is één van de tofste scenes van Jennifer uiteindelijk niet in de film terecht gekomen. Daarom raden wij je aan te genieten van het onderstaande fragment:

De Vedett score:

Boeiend: 9/10
Sexy: 6/10
Eigenwijs: 8/10

Marion Cotillard in Inception

Inception: wát een film. Waarschijnlijk de grootste brainf*ck sinds The Matrix. Volgens velen ook één van de beste films ooit gemaakt. Hij sleepte 4 Oscars in de wacht, maar Leonardo DiCaprio werd niet bekroond voor zijn glansrol. Ook Marion Cotillard viel niet in de prijzen, maar dat maakt deze film niet minder de moeite waard.

Marion Cotillard is in veel opzichten de bruinharige versie van Charlize Theron. Ze is sierlijk en stijlvol, een klassieke beauty en óók mooi wanneer zij niet haar best doet. Haar rol als Mal (DiCaprio’s overleden vrouw die vast zit in een door hen zelf gecreëerde droomwereld (of is ie echt?)) is dan ook geen sexy rol, maar Marion blijft prachtig om naar te kijken.

De Vedett score:

Boeiend: 9/10
Sexy: 6/10
Eigenwijs: 8/10

Rosamund Pike in Gone Girl

Dé film die Ben Affleck weer op de kaart zette en één van de toppers van 2014. Een beklemmende en vreemde film die draait om de verdwenen vrouw Amy Dunne, echtgenote van Affleck in de film. Affleck (Nick Dunne) wordt ervan verdacht achter haar verdwijning te zitten, maar als Amy weer opduikt begint een bijzonder luguber en manipulatief rollenspel.

Rosamund Pike speelt de sterren van de hemel. Ze is prachtig om naar te kijken, maar haar rol is alles behalve ‘prachtig’. Pike is weird, donker, gestoord en eng. Wat ons betreft één van de betere voorbeelden van aan mooie actrice die keihard overtuigt met haar talent.

De Vedett score:

Boeiend: 10/10
Sexy: 6/10
Eigenwijs: 9/10

Natalie Portman in V for Vendetta

Een zeer hoog aangeschreven maar toch ook ietwat ondergewaardeerde film met een fenomenale Hugo Weaving als de mysterieuze V. Hoewel Weaving technisch gezien nooit te zien is in de film (zijn karakter V verschuilt zich achter een Guy Fawkes-masker) voel je een enorme verbondenheid met het personage. Deze film is wat ons betreft een must see. Spannend, visueel fantastisch, spectaculair en uitermate sfeervol.

Natalie Portman speelt Evey, wier pad toevallig kruist met dat van de mysterieuze V. Er ontstaat ‘iets’ tussen de twee en Portman speelt net zo overtuigend als Weaving. Op een zeker punt in de film wordt ze kaalgeschoren en je weet dat je met een échte beauty te maken hebt als ze zelfs met een kaal hoofd nog een bepaalde aantrekkingskracht uitstraalt.

De Vedett score:

Boeiend: 8/10
Sexy: 5/10
Eigenwijs: 8/10

Mila Kunis in Friend with benefits

Friend with benefits een topfilm? Jazeker. Hear us out. Romantische comedies krijgen zelden topcijfers van critici. Vandaar dat een 6.6/10 op IMDB erg goed is voor een film uit dit genre. Binnen het genre is dit namelijk écht een topper. Een film die geschikt is om lekker luchtig met je vrienden weg te kijken en mocht jouw vriendin/vrouw in de buurt zijn, dan heeft zij hier ook geen bezwaar tegen. Al was het alleen maar omdat Justin Timberlake de andere hoofdrol speelt. Doet-ie overigens verre van onaardig.

Is Friend with benefits één van de beste films ooit gemaakt? Nee, natuurlijk niet, maar hij is wel vermakelijk, grappig en Mila Kunis steelt de show. Nu is zij van nature al een dame met the total package, maar in deze film doet ze werkelijk álles goed. Ze is ontzettend sexy, mooi, grappig, innemend, slim…. een soort Jackie uit That 70’s Show (andere toprol van Kunis) minus de misplaatste arrogantie.

De Vedett score:

Boeiend: 6/10
Sexy: 9/10
Eigenwijs: 9/10

In samenwerking met Vedett

Reageer op artikel:
The Beer Essentials: bier, babes en de beste films
Sluiten