Productie The Batman wordt hervat, maar er is ook slecht nieuws

Black Widow, The Eternals: Marvel-fans hebben het op dit moment niet makkelijk. Vrijwel elke grote Hollywood-blockbuster die deze zomer uit zou komen is uitgesteld. In het geval van Fast & Furious zelfs een jaar. Ook The Batman is al meermaals uitgesteld.

Ondertussen komen de films die voor later volgend jaar op de planning stonden ook in gevaar. Waaronder The Batman, de DC-film die nog altijd voor 21 oktober 2021 op de agenda staat. De productie ligt al maanden stil door de huidige pandemie.

Productie The Batman wordt hervat

Nu is er echter een update die je zowel goed als slecht nieuws zou kunnen noemen. De productie wordt namelijk in september hervat. Dat heeft de doorgans goed ingelichte Kris Tapley op Twitter laten weten. Hij presenteert voor Netflix de The Call Sheet-podcast.

Het probleem? Men gaat niet meer op locatie in Londen filmen, maar in de studio. Met sets dus. Op locatie filmen met alle maatregelen en grilligheid van de huidige situatie is simpelweg niet nodig. De enige manier om de productie weer op de rit te krijgen is de studio induiken.

2021?

Daarmee is het echter de vraag of The Batman nog op oktober 2021 uit gaat komen. Voor de pandemie losbrak was ongeveer 25 procent van het filmen voltooid, maar op een andere locatie dus. Het is maar de vraag of ze de nieuwe beelden op de sets kunnen gebruiken in combinatie met de beelden in Londen. De kans is relatief groot dat delen opnieuw gefilmd moeten worden.

Een geïsoleerde set is op dit moment de veiligste optie, en meer films zullen waarschijnlijk die route gaan volgen. Hopelijk doet die nieuwe benadering niet af aan het eindresultaat, gezien met green-screen of met sets filmen hoe dan ook impact heeft op hoe een film eruit ziet. Batman (1989) is ook op een set gefilmd, dus het resultaat kan zeker goed uitpakken.

Aan de andere kant zou The Batman vanaf het begin al niet een traditionele Batman-film worden. Hopelijk kan regisseur Matt Reeves ons hoe dan ook verrassen, hopelijk volgend jaar al. En anders hebben we altijd nog de nieuwe spin-off Batman-serie die naar HBO Max komt om naar uit te kijken.

Reageer op artikel:
Productie The Batman wordt hervat, maar er is ook slecht nieuws
Sluiten