‘Vleermuisvirus’ COVID-19 zet opnames The Batman opnieuw in de wacht

De filmwereld wordt aan alle kanten geraakt door de pandemie. Premières worden uitgesteld, opnames gestopt. Nu moet ook The Batman toegeven aan het virus dat ironisch genoeg via een vleermuis op de mens is overgedragen.

De opnames voor de nieuwe Batman-film zijn in de wacht gezet vanwege een coronabesmetting bij één van de crewleden. Dat meldt The Daily Mail. Verschillende bronnen bevestigen aan de krant dat de cast- en crewleden op de set naar huis zijn gestuurd.

‘Positieve test op COVID-19 binnen de crew van The Batman’

“We hebben een memo gekregen waarin staat dat iemand van de The Batman-crew positief testte op COVID-19. Iedereen had het erover op de set”, aldus een van de bronnen. “We weten niet wie er positief is getest, maar het veroorzaakt chaos en de planning komt in gedrang.”

Begin deze week werden de opnames van The Batman voor het eerst sinds de pandemie hervat. Robert Pattinson speelt het titelpersonage in de film, waarin meer dan 100 miljoen is gestoken. De film wordt opgenomen in de Warner Bros-studio in Hertfordshire in Engeland. Maar voorlopig gooit COVID-19 weer even roet in het eten.

Grimmige film in een grimmige tijd

The Batman wordt anders dan andere films over de superheld, die zijn krachten dankt aan een vleermuis. Volgens regisseur Matt Reeves wordt het een grimmige detective-thriller, waarbij qua stijl en inspiratie is geput uit klassieke films als Chinatown en Taxi Driver. “Het is geen oorsprongsverhaal, waarbij Batman moet leren zijn angsten en zichzelf te beheersen”, zei Matt Reeves tijdens DC Fandome

De eerste trailer (zie hierboven) van The Batman is dan ook duister en dat wordt nog eens extra onderstreept door de song Something in the Way van Nirvana. Lees hier meer over het duistere plot van de film.

🎬 Check ook: Zelfs bij Marvel wist niemand dat Chadwick Boseman ziek was

Reageer op artikel:
‘Vleermuisvirus’ COVID-19 zet opnames The Batman opnieuw in de wacht
Sluiten