Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

The Batman en meer DC-films uitgesteld (maar er is ook goed nieuws)

Het is een slechte week voor filmfans, en het wordt er niet beter op. Na de nieuwe Bond, Dune en Fast & Furious is nu namelijk ook The Batman uitgesteld.

De ene studio verschuift zijn films steeds een paar maanden, de ander meteen een jaar. Hoe dan ook blijft de pandemie roet in het eten gooien voor Hollywood.

Domino-effect in Hollywood

Uitgestelde films zorgen steeds voor een domino-effect, want studio’s willen hun peperdure projecten logischerwijs zo goed mogelijk spreiden.

The Batman is daar nu ook het slachtoffer van. De epische science-fiction-film Dune is namelijk van 18 december 2020 naar 1 oktober 2021. Precies, de datum waarop de nieuwe Batman-film met Robert Pattinson in de hoofdrol uit zou komen.

Die moet nu plaatsmaken, en is opgeschoven richting 4 maart 2022. Fans van de caped crusader zullen dus nog langer geduld moeten hebben.

Matrix 4: goed nieuws

Er is gelukkig ook goed nieuws. Dankzij de nieuwe planning van Warner Bros. komt Matrix 4 nu een paar maanden eerder uit dan verwacht. In plaats van 1 april 2022 kun je Keanu Reeves al in actie zien als Neo op 22 december 2021. Meevallertje.

Niet alleen The Batman uitgesteld

Daar blijft het echter niet bij. The Flash is uitgesteld van 3 juni 2022 naar 4 november 2022, en Shazam 2 van 4 november 2022 naar 2 juni 2023.

Black Adam, een nieuwe superheldenfilm met Dwayne ‘The Rock’ Johnson in de hoofdrol, is helemaal uit de planning geschrapt. Hetzelfde geldt voor de Minecraft-film die eraan zat te komen. Dat betekent niet dat de films zelf geschrapt zijn, maar Warner Bros. zal pas later met nieuwe data komen.

En Wonder Woman dan?

Opvallend genoeg heeft de studio niks gemeld over Wonder Woman 1984. Naast de Pixar-film Soul is het een van de weinige blockbusters die nog op de planning staat of 2020. Met alle gevolgen van dien voor de bioscoopindustrie.

Maar goed, 25 december 2020 is nog ver weg. Warner Bros. heeft nog twee maanden om zich alsnog te bedenken… En Soul? Daarover doen al geruchten de ronde dat Disney voor een release op Disney+ gaat. Arme bioscopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Variety

Reageer op artikel:
The Batman en meer DC-films uitgesteld (maar er is ook goed nieuws)
Sluiten