Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 14 feb 2020

The Batman: eerste bewegende beelden van Robert Pattinson maken indruk

Na het succes van Christian Bale en de toch wat tegenvallende films met Ben Affleck is het tijd voor een nieuwe Batman. Aan interessante kandidaten was geen gebrek, maar uiteindelijk werd Robert Pattinson gecast voor The Batman die in 2021 gaat verschijnen. Een keuze die voor veel mensen als een verrassing kwam. Kan de man die we vooral kennen als vampier uit Twilight Batman weer terug op de kaart zetten? De eerste beelden zijn in ieder geval veelbelovend.

Sinds de aankondiging dat Robert Pattinson de titulaire held gaat spelen in The Batman is het behoorlijk rustig rondom de film. Eigenlijk is alleen het nieuws dat Colin Farrell Pinguïn gaat spelen echt noemenswaardig. Tot nu dan, want de eerste beelden van de film zijn naar buiten gebracht. Bij de meeste films beginnen ze het warm maken van de fans vaak met een afbeelding of poster, maar niet bij The Batman. Regisseur Matt Reeves pakt het meteen goed aan en deelde een video van Robert Pattinson als Batman op Vimeo.

De eerste beelden

Hij duurt krap een minuutje en is getiteld: The Batman – Camera Test. We krijgen nog niet heel veel te zien, maar datgene dat op beeld verschijnt, is absoluut reden om enthousiast te worden. In de teaser zien we namelijk Robert Pattinson in de nieuwe Batsuit. Terwijl de muziek langzaam aanzwelt, wordt eerste het Batman logo op de borst getoond en uiteindelijk zien we het deels bedekte gezicht van Robert Pattinson.

Matt Reeves lijkt trouw te willen blijven aan het iconische pak, maar gaat uiteraard wel zijn stempel drukken. The Batman wordt een ander type Batman film dan we gewend zijn. Volgens Robert Pattinson zelf is deze minder Hollywood en dat komt vooral door zijn rol. De nieuwe Batman lijkt daarmee wat mee de kant van Joker op te gaan. Dat zien we ook terug in het pak.

Robert Pattinson als een jonge Bruce Wayne

Deze lijkt minder slick en high tech dan we de laatste jaren gezien hebben. Zo is het welbekende logo op de borst opgebouwd uit ijzeren plaatjes en minder gepolijst. Het geheel heeft een wat meer handgemaakt uiterlijk. Zo is ook het masker zeker niet perfect. Dit is een jonge Batman die zijn eerste stappen zet in de donkere straten van Gotham. Hij is nog niet de door de wol geverfde superheld die Ben Affleck wel was.

Releasedatum The Batman

Een zeer interessante invalshoek en een verfrissende benadering die deze superheld wel kan gebruiken. Het werkte voor Joker, dus waarom niet voor diens grote aartsrivaal? Antwoord op die vraag laat alleen nog wel even op zich wachten. The Batman met Robert Pattinson verschijnt namelijk pas op 25 juni 2021.

Lees ook: Robert Pattinson gaat de porno in als The Batman flopt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Games Radar

Reageer op artikel:
The Batman: eerste bewegende beelden van Robert Pattinson maken indruk
Sluiten