Reboot krijgt vorm: iconische DC-superhelden gespot op set The Batman

Superman en Wonder Woman zijn gespot op de set van The Batman. De ambitieuze toekomst van het DC Extended Universe krijgt zowel op de set als in de wandelgangen steeds meer vorm.

Met The Batman zetten DC en Warner Bros. een opvallende stap. De film van Matt Reeves speelt zich af in zijn eigen separate universum, zonder een overkoepelende verhaallijn als ballast.

The Batman: eigen universum

Iets wat elke fan waarschijnlijk toejuicht, zeker na het sterke Joker. Het zorgt er ook voor dat niet Ben Affleck maar Robert Pattinson de rol van Bruce Wayne kan vertolken.

De keuze roept echter ook veel vragen op, waaronder: bestaan andere iconische DC-superhelden binnen het universum van The Batman? Of blijft het allemaal enkel draaien om the caped crusader?

Fans speculeren er al sinds de aankondiging van het project op los. De film komt pas in maart 2022 uit, maar dankzij gelekte setfoto’s lijken we toch nu al een antwoord op die vraag te hebben gekregen.

The Batman wordt op enorme sets in de open lucht gefilmd. Daardoor was het slechts een kwestie van tijd voordat iemand vanuit zijn raam of auto een stiekeme foto zou nemen.

Superman en Wonder Woman gespot

Het resultaat? Een serie aan opmerkelijke foto’s. Zowel Superman als Wonder Woman zijn namelijk gespot op de set van de nieuwe film.

Waar de eerste gelekte foto erop leek te wezen dat het om de ‘echte’ Superman gaat, laten scherpere beelden van dichterbij zien dat het om figuranten met Halloween-kostuums gaat.

Oftewel, ergens in de film zit een scène waarin mensen zich op amateuristische wijze verkleden als Superman en Wonder Woman. Dat is al een bevestiging van waar fans op hoopten: de andere DC-superhelden bestaan dus binnen het separate universum van The Batman. Anders zouden ‘gewone burgers’ zich niet als de helden verkleden.

Plus: blijkbaar bestaat The Flash ook binnen het universum van de film:

Soft reboot van DCEU

Verder blijft het een kwestie van gissen, maar gelukkig gonst het van de geruchten. Naar verluidt is Warner Bros. na het succes van Joker bezig met een soort van reboot van het DC Extended Universe (DCEU).

Dat beweren insiders die al eerder accurate informatie lekten. De Batman van Matt Reeves, een nieuwe jongere Superman en Green Lantern van J.J. Abrams en The Suicide Squad van James Gunn gaan naar verluidt de nieuwe status quo vormen van de DC-films.

Voorlopig blijft het bij geruchten, dus neem dat nieuws vooral met een gezonde korrel zout. We weten wel al officieel dat de aankomende The Flash movie om het DC Multiverse draait, inclusief zowel Michael Keaton als Ben Affleck als Batman. Dat opent een hoop deuren voor een lichte reboot met nieuwe acteurs. In de comics heeft DC zelfs al een Braziliaanse Wonder Woman geïntroduceerd.

Maar goed, dat is allemaal toekomstmuziek. The Flash komt pas in juni 2022 uit. Eerst maar eens afwachten hoe The Batman uitpakt. Wist je trouwens dat HBO ook met een Batman-serie komt?

CosmicBook

Reageer op artikel:
Reboot krijgt vorm: iconische DC-superhelden gespot op set The Batman
Sluiten