The Batman regisseur onthult wie Danny de Vito gaat opvolgen als Penguin

Vergeet Ben Affleck, vergeet de tenenkrommende Justice League films en laten we niet beginnen over Batman V Superman. De gemaskerde misdaadbestrijder van Gotham heeft niet de beste jaren achter de rug, dus het is tijd voor een frisse wind. Robert Pattinson moet The Batman in volle glorie gaan herstellen. Daar heeft hij een gelijkwaardige slechterik voor nodig en die gaan we krijgen ook. Regisseur Matt Reeves heeft namelijk onthuld dat Colin Farrell Penguin gaat spelen.

Dat komt zeker niet als een verrassing. Begin november vorig jaar werd namelijk al gelekt dat de acteur in gesprek zou zijn met Warner Bros. Colin Farrell zou gecast zijn om de na Joker meest iconische Batman slechterik te gaan spelen. We hebben het dan natuurlijk over The Penguin. Een superschurk die voor het eerst opdook in Detective Comics deel 58 en dankzij Danny de Vito in 1992 bekend werd bij het grote publiek.

Colin Farrell is Penguin

Hoewel Penguin ook opdook in de serie Gotham (gespeeld door Robin Lord Taylor) verdween de bad guy langzaamaan wat meer naar de achtergrond. Gelukkig zal Oswald Cobblepot (Penguins echte naam) in 2021 weer op het witte doek te zien zijn. Ditmaal dus met een Iers accent, want Colin Farrell gaat Danny de Vito opvolgen. Zoals gezegd wisten we dat eigenlijk al, maar dankzij onderstaande tweet van regisseur Matt Reeves is het nu echt zeker.

Zo begint de cast langzaam maar zeker vorm te krijgen. Naast Robert Pattinson en Colin Farrell zijn er namelijk nog een aantal namen al bevestigd. Alfred Pennyworth gaat gespeeld worden door Andy Serkis, Zoë Kravitz is de nieuwe Catwoman en Jeffrey Wright zal te zien zijn als Commissioner Gordon. Daarnaast is Penguin niet de enige slechterik, want ook The Riddler zal zijn opwachting gaan maken. Hij wordt gespeeld door Paul Dano.

Releasedatum The Batman

Tot slot staat ook Peter Sarsgaard op de loonlijst, maar wie hij gaat spelen is nog niet bekendgemaakt. Op die vraag krijgen we waarschijnlijk in de loop van dit jaar een antwoord, want de opnames zijn op dit moment in volle gang. En anders moeten we wachten tot 25 juni 2021. Dat is namelijk de geplande releasedatum van The Batman.

🐧Benieuwd wat Danny de Vito er van vindt dat Colin Farrell zijn opvolger is? Klik dan hier.

Entertainment Weekly

Reageer op artikel:
The Batman regisseur onthult wie Danny de Vito gaat opvolgen als Penguin
Sluiten