Redactie
Redactie Life 3 feb 2016

Dé reisbestemmingen voor 2016

Wat wil je nog graag doen in je leven? Het antwoord is in negen van de tien gevallen: reizen, de wereld zien. En terecht, want deze planeet biedt ontzettend veel mooie plekken. Van de alom bekende hotspots tot de nauwelijks ontdekte parels. Deze vijftien avontuurlijke bestemmingen gaan je gegarandeerd verrassen.

Socotra Island, Jemen

Dit eiland ligt tussen Somalië en Jemen en biedt een arsenaal aan flora, fauna en dieren die nergens anders ter wereld zijn te vinden. De indrukwekkende omgeving vormt het decor voor reizigers die het droge klimaat en de talloze moeilijk begaanbare wegen en paden durven te trotseren.

Sri Lanka

Na een bloedige en lange burgeroorlog is Sri Lanka eindelijk klaar om weer toeristen te ontvangen. Gelukkig, want het Aziatische land heeft het allemaal. Denk aan world-class duik- en surfspots aan de oostkust, oude boeddhistische tempels in de jungle, wilde olifanten in het zuiden en prachtige wandelroutes in het bergachtige binnenland.

Tigray, Ethiopië

Vorig jaar heeft de Europese Raad van Toerisme en Handel Ethiopië uitgeroepen tot de beste toeristische bestemming ter wereld. Dit is niet alleen te danken aan de rijke cultuur en goed bewaarde erfgoed, maar ook aan het mind-blowing landschap, dat breed wordt beschouwd als het mooiste van Afrika.

Trinidad, Californië

Anderhalf uur ten zuiden van de grens van Oregon vind je Trinidad (in Californië, niet te verwarren met Trinidad & Tobago), inclusief een schilderachtig uitzicht over de oceaan. Deze plek ligt in de buurt van Redwood National Park en is een heuse rivaal van Big Sur, maar wel een stuk minder druk.

Antarctica

Reizen naar het einde van de aarde is alleen weggelegd voor een zeer kleine groep échte avonturiers. Indien je bij deze groep hoort, verdien je de rest van je leven de ruimte om op te scheppen over deze surrealistische reis.

Dubrovnik, Kroatië

Deze stad biedt de ideale balans tussen ouderwetse charme en moderne Europese flair. Niet voor niks is Dubrovnik populairder dan ooit (oké, de opnames Game of Thrones op de goed bewaard gebleven middeleeuwse stadsmuren hebben zeker geholpen). Nadat je de rijke geschiedenis van Dubrovnik hebt onderzocht, kun je de veerboot pakken om een bezoek te brengen aan de Hvar of Mljet, onderdeel van de nabijgelegen eilandengroep.

Funafuti, Tuvalu

Een reeks van drieëndertig eilandjes vormen dit prachtige tropische gebied. Denk aan helder blauw water, palmbomen, witte stranden en veel riffen! Veel beter gaat het niet worden.

Guizhou, China

Guizhou is een van de armste regio’s in China, maar dat moet je niet weerhouden om niet op avontuur te gaan naar deze plek. Gebruik Guiyang als thuisbasis om de omgeving te ontdekken en check ook zeker de indrukwekkende rotspartijen.

Bob Marshall Wildernis, Montana

Als je rust en natuur zoekt, is dit je bestemming. Gemotoriseerde en gemechaniseerde voertuigen zijn verboden in de ‘Bob’ waardoor wandelen, backpacken en vissen een compleet andere ervaring worden.

Seychellen, Afrika

Deze omgeving bestaat uit meer dan honderd eilanden en ligt voor de kust van Oost-Afrika, ten noorden van Madagaskar. Mahé, het grootste eiland, is een uitstekende thuisbasis om de rest van de eilanden te ontdekken.

De westkust van Ierland

Van de zonnige eilanden in Afrika naar de westkust van Ierland. Veel toeristen trekken naar Dublin, maar vergeten een bezoekje te brengen aan de dichtstbijzijnde kust. Zonde, want de natuurlijke omgeving en wereldbekende stranden zijn absoluut het bezoeken waard.

Mendoza, Argentinië

Dé plek voor wijn- en vleesliefhebbers. Trek na het eten en drinken je wandelschoenen aan, neem een kijkje op het platteland of geniet van de bergen.

Gulmarg, India

De Gulmarg is al negentig jaar de meest geprezen ski-bestemmingen in India. En terecht, want het uitzicht is fantastisch en het gebied zeer gevarieerd – zo kun je er ook prima wandelen. Een gids is porzeer aan te raden.

Culebra, Puerto Rico

Zonnige bestemmingen als deze worden veelal overspoeld door massatoerisme, lelijke hotels en vervuiling. Op het Culebra-eiland in Puerto Rico is alles nog precies zo gebleven zoals het was. En de lokale bevolking houdt het graag zo.

Stockholm, Zweden

Als je naar Zweden reist, ga je waarschijnlijk ook langs Stockholm. Niet alleen de stad, maar ook de omliggende omgeving is de moeite waard en een droom voor elke avonturier. Enjoy!

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Dé reisbestemmingen voor 2016
Sluiten