Bedenker Thanos voorspelt grootse comeback in Marvel films binnen jaar

Je bent gewaarschuwd: dit artikel bevat flinke spoilers voor Avengers: Endgame! ⚠️ Marvel Studios heeft jaren naar Endgame toe gebouwd, onder andere door langzaam Thanos te introduceren.

Daardoor was het geen cliché slechterik die binnen één film zijn debuut maakt en ook meteen weer het strijdtoneel moet verlaten. In tegendeel: Marvel begon juist met hele kleine teasers, vaak aan het einde van MCU-films, waardoor het gevaar en de macht van Thanos al jaren duidelijk waren.

Jim Starlin

Toch wisten de Avengers het op het nippertje van de schurk te winnen in Avengers: Endgame. Jim Starlin, de man die bij Marvel Thanos en tig andere personages bedacht, hoopt dat ‘zijn’ slechterik nog een keer terugkeert. Sterker nog, de 70-jarige schrijver en tekenaar is ervan overtuigd dat Thanos een comeback gaat maken, binnen een jaar.

De site ComicBook sprak de comics-legende onlangs, en vroeg hem of hij tevreden is met hoe de verhaallijn van Thanos afliep in Endgame. Starlin is er echter van overtuigd dat het verhaal van Thanos nog helemaal niet is afgelopen:

‘Nou, ik begrijp dat het verhaal niet helemaal is afgelopen’, aldus Starlin. ‘Dat hebben ze al aangekondigd. Ik denk dat er een jonge Thanos in The Eternals verschijnt. Ik herinner me dat ik dat ergens gelezen heb.’

Thanos en The Eternals

Daar heeft Starlin een goed punt. Thanos maakt deel uit van een zeer oud alien-ras, en de aankomende Marvel-film The Eternals beslaat duizenden jaren. Gezien het ras van Thanos in de comics meermaals een rol speelde in The Eternals, kan Marvel zonder dat het geforceerd aanvoelt een jonge Thanos voorbij laten komen.

Een soort prequel dus voor Thanos, niet een vervolg. Ook Starlin benadrukt dat Marvel enorm veel aan de schurk te danken heeft. Het Marvel Cinematic Universe ontbrak het de afgelopen jaren vaak aan één ding: een degelijke slechterik. Met Thanos hebben ze die gekregen, en hoe:

‘Ze hebben een berg geld verdiend aan deze man’, herinnert de schrijver ons. ‘Dus ik zie hem niet snel met pensioen gaan. Stripfiguren hebben doorgaans een langere levensduur dan de acteurs die ze spelen. Ik verwacht daarom toch wel veel meer Thanos in de toekomst.’

?Check ook: War of Evolution: Marvel’s geheime toekomstplannen en The Eternals

Erg tevreden met Endgame

Ook zegt de bedenker van Thanos erg tevreden te zijn met hoe het personage neergezet is op het witte doek:

“Maar de manier waarop ze met hem omgingen, ik vond dat ze het geweldig deden. Russos en [Christopher] Markus en [Stephen] McFeely, ze hadden echt een geweldig gevoel voor het personage,” voegt Starlin toe. ‘Ze hebben niet alles letterlijk overgenomen. Maar ze hebben de spirit ervan zeker trouw gevolgd. Hoe kan ik er op dit moment nog iets verkeerds over zeggen?’

Reageer op artikel:
Bedenker Thanos voorspelt grootse comeback in Marvel films binnen jaar
Sluiten