Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Travel 29 sep 2019

Manners op culinaire trip door Thailand, via Rayong en Chantaburi

Backpacken in het mooie Thailand is een bekende vakantie voor vele Nederlanders. Het hele jaar door vliegen vele studenten en families naar het zonnige land in Zuid-Oost Azie om van hun welverdiende vakantie te genieten. Alleen maken veel mensen hetzelfde rondje. Leuk en aardig natuurlijk, maar koppel je los van de rest en doe eens wat anders. Wij waren in het zonnige Thailand en gingen op zoek naar ‘andere’ verrassende plekken, die we uiteraard met je delen.

Skip het bekende rondje in Thailand eens

Het rondje dat (bijna) iedereen maakt in Thailand is wel bekend. Veel backpackers gaan van Bangkok naar het Noorden, door naar Kanchanaburi en sluiten af op de eilanden. Uiteraard een geweldige vakantie, maar er is meer dan dat.

Magische natuur op twee en een half uur rijden van Bangkok

We trappen onze reis in ‘het land van de glimlach’ traditiegetrouw af in de intense hoofdstad, Bangkok. Daar verblijven we twee dagen, een uitgelezen kans om de imposante stad te bezichtigen, curry’s te eten (Penang curry is een aanrader) en een klein biertje te halen op de rooftop bar van Above Eleven.

Ontdek Rayong en Chantaburi in Thailand
Bron: Marlon Labrie

Na kort nachtje Bangkok is het tijd om door te reizen. We maken een korte roadtrip van 2,5 uur naar het zuidoostelijk gelegen Rayong, een provincie die de perfecte mix biedt van het Noorden en Zuiden van Thailand. Prachtige natuur, een azuurblauwe kuststrook, vriendelijke mensen, lekker eten.

De groene provincie doorkruizen we op een brommer en dat geeft een heerlijk vrij gevoel. Wij bezoeken tussendoor nog wat Thaise fruitplantages, lokale markten en rustige tempels, die je door heel de provincie tegen komt. Zeker doen.

Ontdek Rayong en Chantaburi in Thailand
De kleurrijke markten van Rayong Bron: Marlon Labrie

Via de prachtige natuur komen we aan in Rayong, een verrassend leuke stad aan de kust met mooie strandjes. Hier eten we lokale hapjes op een van de vele marktjes, bezoeken de kustlijn en eten bij een lokaal restaurant dat gerund wordt door chef Jumlong, finalist de Thaise Masterchef. Ga hier naartoe, je eet je vingers erbij op.

marlon labrie, thailand
Bron: Marlon Labrie

‘s Avonds drinken we een biertje en cocktail op de rooftop bar van het Holiday Inn hotel in Rayong. Het uitzicht is hier geweldig; een schouwspel van boten op de zee en locals op het strand.

Ontdek Rayong en Chantaburi in Thailand
Het uitzicht vanaf de rooftopbar van het Holiday Inn Bron: Marlon Labrie

Seafood walhalla aan de kust van Thailand

We zijn luxe backpackers, dus gaan we op zoek naar verse vis, garnalen en oesters. Of we die vinden in de regio Rayong? Beter dan waar dan ook. We eten ons op verschillende plekken voor de komende jaren vol met vers gevangen vis en verschillende soorten schelpdieren. Omdat deze regio minder toeristisch is, betaal je een stuk minder voor de verse vis dan op de toeristische eilanden.

Ontdek Rayong en Chantaburi in Thailand
Marlon Labrie

We willen nog meer oesters, dus rijden we door naar de stad Chantaburi, waar we een oetserkwekerij bezoeken. We slurpen hier de meest verse oesters die we ooit hebben gehad naar binnen. Goddelijk. Chantaburi is ook een unieke plek om het toerisme te ontvluchten. We slenteren door de kleurrijke straten, halen verse ijskoffie of andere drankjes in de hippe barretjes en genieten ook hier weer van lokale gerechten. Ja, eten vinden we belangrijk tijdens het reizen.

Mocht je vanuit Bangkok naar Ko Chang, Ko Kood of Ko Muk reizen tijdens je backpack trip? Dan zijn Rayong en Chantaburi de ideale tussenstops om te genieten van de authentieke Thaise levensstijl. Doe eens wat anders en ontdek Rayong en Chantaburi.

Wil je meer tips over Thailand? Check dan ons andere reisverslag over het ‘ongerepte’ Thailand.

Reageer op artikel:
Manners op culinaire trip door Thailand, via Rayong en Chantaburi
Sluiten