Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Hebbedingen 16 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Teufel Supreme On Review: mooie fusie tussen design en topgeluid

Op tijd voor de feestdagen bracht het Berlijnse Teufel de SUPREME ON. Een strak én speels ontworpen koptelefoon waarmee je gezien kan worden. Van Teufel verwachten we daarnaast ook topgeluid, dus in potentie een mooi cadeau voor onder de kerstboom. Manners was benieuwd en onderwierp de koptelefoon aan een uitgebreid testprogramma.

Allereerst het uiterlijk. Dat is wat spannender dan de eerdere modellen van Teufel die ik getest heb. Het exemplaar dat ik ontving, was de zogeheten Pale Gold die qua kleur doet denken aan rosé goud en perfect bleek te passen bij de iPad van mijn vriendin. Die hem dan ook meteen inpikte en derhalve meteen tot tester gebombardeerd werd. De Teufel SUPREME ON is overigens ook verkrijgbaar in de kleuren Night Black, Moon Gray, Sand White, Ivy Green en Space Blue. Genoeg keuze dus om het statement te maken dat bij jou past.

Het beste van over-ear en in-ear

De SUPREME ON combineert het voordeel van on-ear met de geluidskwaliteit van over-ear doordat hij toch goed afsluit van de omgeving maar relatief licht is en de oordoppen niet te groot zijn. De oordoppen zijn bovendien in te klappen waarna je de koptelefoon makkelijk meeneemt in het bijbehorende tasje. Hiermee heb je een soort wolf in schaapskleren, want hoewel de SUPREME ON subtiel oogt en je er stijlvol mee voor de dag komt, zit er flink wat power onder de motorkap.

Teufel SUPREME ON koptelefoon
Onder andere in wit, groen en zwart (Afbeelding: Teufel)

Veel power onder de motorkap

“Een lineaire HD-driver met neodymium magneten zorgt voor een natuurgetrouwe weergave van hoge tonen en een vol basgeluid,” aldus de fabrikant. Dat is te horen. Het geluid is echt top, doet niet onder voor andere koptelefoons van Teufel. Zowel mijn vriendin als ik vonden hem zo fijn dat we hem niet meer afwilden en overal mee naartoe namen. Hij zit ook zo lekker dat je haast vergeet dat je een koptelefoon op hebt. Ook fijn is dat omgevingsgeluiden onderdrukt worden.

Bellen gaat goed, ook buiten. Een meevaller, want dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht omdat mijn ervaringen hiermee bij andere modellen niet altijd goed zijn. Ook videobellen of Zoom-en of Teams-en gaat heel goed, zowel draadloos via de uitstekende bluetooth-verbinding als via het meegeleverde snoer waarmee je de Teufel SUPREME ON kunt gebruiken mocht de batterij op zijn. Die laad je overigens gewoon op via een USB-C-kabeltje. De geadverteerde speelduur bij volledig opgeladen is 20 uur.

Teufel SUPREME ON koptelefoon
Ook voor de veeleisende muziekliefhebber (Afbeelding: Teufel)

De Slimme bediening van de Teufel Supreme On

Waar ik erg fan van ben, is het joystickje waarmee je op de koptelefoon zelf je muziek of telefoongesprekken kunt bedienen. Werkt intuïtief en handiger dan de bediening van veel andere koptelefoons. Echt een goede innovatie. Ook handig is dat Teufel de SUPREME ON heeft voorzien van Autoplay: direct als je de koptelefoon afdoet, pauzeert hij en wanneer je hem weer opzet, speelt hij verder.

Teufel SUPREME ON koptelefoon
Stijlvolle koptelefoon met veel power (Afbeelding: Maarten Verkoren)

Een andere functionaliteit is ShareMe, waarmee je twee verschillende exemplaren van de SUPREME ON samen kan laten luisteren naar één geluidsbron.

Teufel Supreme On: conclusie

De Teufel SUPREME ON biedt Duitse degelijkheid, top geluidskwaliteit, een eigentijds design en veel draagcomfort. De bediening is bovendien makkelijk en intuïtief. Je bestelt hem direct bij de fabrikant, voor €149,99.

Liever geen koptelefoon, maar oordopjes? Check dan ook de Teufel AIRY TW. Onze review van deze AirPods-killer vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Teufel Supreme On Review: mooie fusie tussen design en topgeluid
Sluiten