Redactie
Redactie Cars 4 jul 2016

Testing Manners #1: Tesla Model S P90D

Testing Manners is een gloednieuwe videoserie waarin de redactie samen met lezers een testcase behandelen. Van sportcars tot een kipgrill en een DIY hot tub: wij proberen het samen met jou uit. Niet als experts, maar als vrienden die een middagje aan de slag gaan. In de eerste editie trappen we de Tesla Model S P90D op z’n staart. 

De veelbesproken Autopilot voorzag onze grijze massa’s van een flinke adrenaline-injectie

En dat ging hard. Heel hard. De P90D is niet alleen de meest luxe Model S-variant, maar heeft ook de hoogste fun-factor. De Ludicrous Mode  – wellicht heb je er iets over gehoord – is totaal krankzinnig. Dankzij een knap staaltje innovatie kan kan het maximale ampèrage in alle veiligheid van 1.300 naar 1.500 worden opgeschroefd, oftewel: van 0  naar 100 kilometer per uur in een magere 3 seconden! Door de ‘krankzinnigheid’-modus is de P90D de snelste sedan op aarde en trekt ‘ie sneller weg dan de meeste sportwagens.

Autopilot

Plezier zei je? Zeker! Ook de veelbesproken Autopilot voorzag onze grijze massa’s van een flinke adrenaline-injectie. Automatisch remmen bij file’s, bochten pakken en reageren op wegwerkzaamheden; dankzij de Autopilot reed de auto netjes binnen de lijnen en bleef een intieme ontmoeting met de bumper van onze voorganger uit. En dan is er nog de Summon-feature: (op afstand) de Tesla bedienen via een app op je telefoon. Handig om indruk te maken als je tijdens een regenachtige avond je auto voor wil laten rijden. O ja, het soundsystem is… Ach wel, je ziet het allemaal in de bovenstaande video.

Meer over Tesla weten? Wellicht zijn de onderstaande artikelen iets voor jou.

One Minute Want: Hoe indrukwekkend is de Tesla-fabriek in Tilburg?
De invloed en het succes van Elon Musk verklaard.

Reageer op artikel:
Testing Manners #1: Tesla Model S P90D
Sluiten