Jan
Jan Life 3 nov 2018

Elon Musk is niks meer binnen Tesla, althans: bijna niks

Zelfs als er niks noemenswaardigs te melden is omtrent Tesla, The Boring Company of SpaceX, dan nog slaagt Elon Musk er in om de schijnwerpers op hem gericht te houden. In de nasleep van inmiddels beruchte ‘420 tweet’ heeft de beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) hem een deal voorgeschoteld. De keuze is heel simpel: ‘Je treedt terug als voorzitter van Tesla en je betaalt 20 miljoen dollar boete, of we klagen je aan wegens beursfraude.’ En dus koos de miljardair eieren voor zijn geld. Geen voorzitter meer van Tesla, geen CEO, gewoon eigenlijk niks.

Elon Musk verwijdert titels

Als we waarde moeten hechten aan de meest recente tweet van Musk, is hij sinds deze week inderdaad geen CEO en geen voorzitter meer van de autofabrikant. Dat lijkt wellicht een goede grap, maar het tegendeel is waar. Volgens Electrek is het toch echt waar. Ook op de Tesla website is de naam van Elon Musk verwijderd. Het probleem wat nu om de hoek komt kijken is dat bedrijven volgens de geldende wetgeving te allen tijde een President moeten hebben. Dat is uiteraard iets wat Elon Musk ook weet, afgaande op zijn vervolgtweet. En dus is Musk geen CEO meer, geen voorzitter meer, maar wel gewoon President van Tesla.

Elon Musk for President

Dat Elon Musk geen florissant jaar beleeft zal inmiddels duidelijk zijn. Dat het grotendeels zijn eigen schuld is, is natuurlijk een onaangename werkelijkheid. In augustus maakte de beste man bekend dat hij plannen heeft om Tesla van de beurs te halen met de aanzegging dat de financiering al rond zou zijn. Hij zou ook alle aandelen willen kopen voor een prijs van 420 dollar per aandeel.

De koersstijging van het aandeel Tesla zorgde voor een toename van zijn vermogen met 1.4 miljard dollar en dat was dus tegen het zere been van de beurswaakhond, SEC. Dat verhaal kreeg dus nog een staartje toen uitkwam dat het niet waar was en dus stond de SEC op zijn achterste benen. Woorden als marktmanipulatie vlogen om zijn oren en de SEC liet zien dat het menens was wat hen betreft. Kiezen of slikken dus voor Musk. En dat deed ‘ie, waarschijnlijk met tegenzin.

⚡️Lees ook: ‘Twitter blokkeert het account van Elon Musk en de reden is nogal bijzonder’ ⚡️

Reageer op artikel:
Elon Musk is niks meer binnen Tesla, althans: bijna niks
Sluiten