Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 20 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk: Tesla zit over tien maanden zonder geld

Elon Musk heeft in een verklaring laten weten dat Tesla over tien maanden zonder geld zit, ondanks een kapitaalinjectie van 2,7 miljard dollar. Dat meldt persbureau Reuters.

Er breken zware tijden aan voor Elon Musk en Tesla. De reden: het gaat financieel niet echt lekker met de fabrikant van mooie elektrische auto’s. Ondanks een succesvolle fundraiser, hij wist onlangs 2,7 miljard dollar bij elkaar te harken, staat het water hem binnen 10 maanden aan de lippen. Althans, als het op deze manier doorgaat. Tijd om het personeel dus even vermanend toe te spreken.

‘Tesla zit over tien maanden zonder geld’

Persbureau Reuters kwam met het bericht dat Elon Musk heeft verklaard dat het beschikbare kapitaal binnen tien maanden op kan zijn. Ondanks het bedrag van 2,7 miljard dollar is de nood hoog bij het elektrische autobedrijf Tesla. In een interne e-mail die aan medewerkers werd gestuurd, zei Elon Musk: “Dit is veel geld, maar het geeft ons in feite maar 10 maanden tijd om het verlies uit het eerste kwartaal te compenseren. Daarna zitten we zonder geld, als er niks gebeurt.”

Elon Musk, Bitcoin, tesla, zonder geld

Elon Musk ziet de bui al hangen

Daarmee was de CEO nog niet klaar met zijn statement. Hij vervolgde door te stellen dat het bedrijf maandelijks 200 miljoen dollar is kwijt geraakt in het eerste kwartaal. “Dat is de reden waarom alle uitgaven van welke aard dan ook, zowel de onderdelen als salarissen, reiskosten, huur, letterlijk elke betaling die onze bankrekening verlaat, moet worden beoordeeld”, aldus de oprichter van Tesla.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Tesla probeert te bezuinigen op de kosten. Het bedrijf ontsloeg tijdens een eerdere bezuinigingsoperatie 9 procent van zijn personeelsbestand. Daar hield het niet mee op. In januari van dit jaar werd er afscheid genomen van nog eens 7 procent van de medewerkers. Nu is dus weer tijd voor drastische maatregelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

High Snobiety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Elon Musk: Tesla zit over tien maanden zonder geld
Sluiten