Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 4 jun 2019

Tesla-X van multimiljonair Salar Azimi smelt weg in België

De peperdure Tesla-X van de Iraanse multimiljonair Salar Azimi is door vermoedelijk een kortsluiting spontaan in brand gevlogen en voor zijn ogen weggesmolten in het Belgische Eisden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Tesla-X Salar Azimi smelt weg

Salar Azimi is een succesvol zakenman met te veel geld. De Iraniër, bekend van ‘The sky is the limit’, koopt daarvoor naast speeltjes als een voetbalclub heel veel auto’s, waaronder de meest uitgebreide variant van een Tesla X, het duurste model van Tesla. Hij betaalde er 150.000 euro voor, maar lang heeft hij er niet van kunnen genieten. Afgelopen zondagochtend smolt de wagen letterlijk voor zijn ogen weg. Bekijk hier videobeelden.

De flamboyante zakenman heeft nog een Lamborghini Avetador, Ferrari F12 en een paar Mercedessen in zijn garage staan. Echt veel medelijden hoef je dus niet met de voorzitter van de Belgische voetbalclub Patro Eisden te hebben. Maar de multimiljonair schrok is wel geschrokken van het incident “Ik zat niet zelf in de auto, ik had hem uitgeleend aan Arash Aryan, de algemeen directeur van Patro Eisden. Even voordien had zijn 3-jarige dochtertje nog op de passagierszetel gezeten. Ik mag er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren”, aldus de bezitter van de gesmolten Tesla-X.

150.000 euro

Salar was anderhalf jaar lang de trotse bezitter van de Tesla-X. Hij kocht de auto destijds voor 150.000 euro. “Het is het duurste model van Tesla. Kort voor de brand ontstond, had Aryan gemerkt dat de deuren niet meer openden. Nadien begon het interieur te smelten. Oorzaak was wellicht een kortsluiting. De auto stond gelukkig geparkeerd. De binnenkant smolt compleet weg. Ik denk dat hij niet meer te herstellen is”, zegt de eigenaar van Patro Eisden.

tesla x, smelt weg, brand, belgie, Salar Azimi (1)
Salar Azimi met zijn Tesla- in betere tijden (Foto: ZieZeeland)

Het voorval is op camera vastgelegd. Volgens de brandweerman die aanwezig was, is het interieur ‘compleet weggesmolten en misschien wel ontploft’. Azimi heeft niet stil gezeten en contact gezocht met Tesla. “Die vertelden mij dat zoiets nog nooit is gebeurd met dit type.”

Elon Musk en brandende Tesla’s

De Tesla-X is niet de eerste auto uit de fabriek van Elon Musk die spontaan in brand vliegt. Onlangs voerde Elon Musk nog een update door om dit te voorkomen. Lees hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tesla-X van multimiljonair Salar Azimi smelt weg in België
Sluiten