Tesla: Ethan Hawke speelt briljante uitvinder in vreemde trailer

Ondanks het feit dat de film al op 21 augustus uitkomt, heeft IFC Films nu pas de eerste teaser trailer uitgebracht voor Tesla. Een biopic over Nikola Tesla. De uitvinder, natuurkundige en elektrotechnicus wordt gespeeld door niemand minder dan Ethan Hawke.

De briljante visionair Nikola Tesla (Ethan Hawke) vecht een zware strijd om zijn revolutionaire elektrische systeem tot een goed einde te brengen, en staat voor lastigere uitdagingen met zijn nieuwe systeem voor wereldwijde draadloze energie.

Ethan Hawke speelt Tesla

De film volgt Tesla’s ongemakkelijke interacties met zijn mede-uitvinder Thomas Edison (Kyle MacLachlan) en zijn beschermheilige George Westinghouse (Jim Gaffigan). Een andere draad volgt Tesla’s opvallende band met de  financiële titaan J.P.Morgan (Donnie Keshawarz), wiens dochter Anne (Eve Hewson) meer dan terloops geïnteresseerd is in de uitvinder.

Anne analyseert en presenteert het verhaal terwijl het zich ontvouwt en biedt een duidelijk moderne stem aan dit wetenschappelijke periodedrama dat, net als het onderwerp, het net iets anders aanpakt dan je zou verwachten.

Rotten Tomatoes

Tesla ging eerder dit jaar in première op het Sundance Filmfestival. Daardoor zijn de eerste recensies al online te vinden. De eerste twaalf reviews leveren een Rotten Tomatoes score op van 92 procent. Vrijwel elke recensent merkt op dat regisseur Michael Almereyda een behoorlijk vreemde film heeft neergezet.

Dit is geen rechttoe rechtaan geschiedenisverhaal, geen standaard biopic. De regisseur heeft namelijk vanwege zijn beperkte budget een behoorlijk creatieve aanpak gekozen. Er zitten zelfs moderne elementen in de film verwerkt. Soms komen er laptops voorbij en Google is bijvoorbeeld al een ding.

Cast en trailer

Naast Ethan Hawke bestaat de cast onder andere uit Kyle MacLachlan, Eve Hewson, Jim Gaffigan, Hannah Gross en Ebon Moss-Bachrach.

Als het eindresultaat net zo sterk is als zijn vorige film, Marjorie Prime, dan heeft Michael Almereyda opnieuw een hit te pakken. We gaan het op 21 augustus ontdekken. Dan wordt Tesla namelijk direct digitaal uitgebracht.

Reageer op artikel:
Tesla: Ethan Hawke speelt briljante uitvinder in vreemde trailer
Sluiten