Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 31 jul 2019

Tesla Semi als basis voor ‘eerste’ volledig elektrische camper

Met het woord ‘vliegschaamte’ in het achterhoofd ga je op zoek naar duurzamere manieren van reizen. Er wordt met je meegedacht. De Tesla Semi-Home zou zo maar eens de eerste elektrische camper kunnen worden die in productie gaat.

Terwijl Elon Musk zich voorbereidt op de lancering van de Tesla Semi, de elektrische vrachtwagen die volgend jaar het levenslicht ziet, is het ontwerp al een inspiratiebron voor andere ontwerpers. De nieuwste telg uit de Tesla-familie blijkt een goede basis voor de productie van de eerste volledig elektrische camper. Vanlifer is ermee aan de slag gegaan.

Van Tesla Semi naar ‘eerste’ elektrische camper

Vanlifer helpt mensen om hun droom van een zelf-ontworpen camper tot leven te brengen. Het bedrijf ziet de Tesla Semi als perfecte basis voor een elektrische camper. Die gedachte is niet zo heel gek, campers zijn nou eenmaal niet zuinig als het gaat om het brandstofverbruik. Een elektrische variant die ook nog eens een behoorlijke afstand kan afleggen, zou niets minder dan een absolute doorbraak betekenen.

tesla semi, vanlifer, elektrische camper

De mogelijkheid van een elektrische camper is iets waar veel bedrijven interesse in hebben. Een Duits bedrijf onthulde onlangs nog een prototype van een full-size elektrische camper en Winnebago lanceerde een volledig elektrisch RV-platform. Maar geen van beide heeft momenteel voldoende mogelijkheden om een dergelijk model in productie te nemen. In dat opzicht zou Vanlifer met de Tesla Semi-Home wel eens de beste kaarten in handen kunnen hebben.

Actieradius van 800 kilometer

De Tesla Semi belooft niet alleen een brandstofbesparing van 200.000 dollar in een periode van twee jaar, het bereik van maximaal 800 kilometer (bij een volledig belading) maakt de wagen geschikt om om te bouwen tot elektrische camper. De onderneming is behoorlijk serieus als het gaat om het toepassen van hun idee en maakte al een conceptmodel.

“Ons concept, de Tesla Semi-Home, is een zes-persoons elektrische camper met een volledige keuken, leefruimte, toilet en alle andere luxe voorzieningen die je ook in andere campers kunt aantreffen”, aldus een woordvoerder van Vanlifer. De geschatte verkoopprijs is 170.000 euro en dat is niet veel vergeleken met andere campers. Lees en bekijk meer op de website van Vanlifer.

🚐 Check hier de Volkswagen Type 20, de elektrische T1-camper

Reageer op artikel:
Tesla Semi als basis voor ‘eerste’ volledig elektrische camper
Sluiten