Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 7 feb 2018

Elon Musk heeft een Tesla Roadster de ruimte ingeschoten

De ruimtevaart is een serieuze industrie. Het gaat om miljarden dollars en zelf het kleinste foutje kan al catastrofale gevolgen hebben. Je zou denken dat op dit werkgebied geen ruimte is voor een geintje, maar daar denkt Elon Musk anders over. De succesvolle ondernemer wilde zijn Falcon Heavy rocket op een ludieke manier testen en besloot daarom om een Tesla Roadster de ruimte in te schieten.

De lancering van de raket zelf was al een prestatie op zich. De Falcon Heavy Rocket doet namelijk zijn naam eer aan en is op dit moment de krachtigste operationele raket ter wereld. Het enorme gevaarte wordt aangedreven door 27 motoren en is grotendeels herbruikbaar. SpaceX bewijst met de lancering nog maar weer eens dat NASA het zich niet kan veroorloven om het rustig aan te doen. Elon Musk zit de ruimtevaartorganisatie namelijk op de hielen.

Elon Musk gaat deze ongekend brute vlammenwerper op de markt brengen

De eerste Tesla in de ruimte

Om de lancering van deze krachtpatser wat meer aandacht te geven, ging de raket niet zonder lading richting de oneindige ruimte. Hij nam namelijk een Tesla Roadster met zich mee. Bij dit soort tests is het normaal dat de raket een lading meeneemt. Vaak is dit beton om het gewicht van een satelliet na te bootsen, maar dat vond Elon te saai. Hij besloot daarom één van zijn auto’s af te schieten.

Elon Musk heeft een Tesla Roadster met een raket van SpaceX de ruimte in geschoten

Op dit moment vliegt de Tesla Roadster met een dummy genaamd Starman achter het stuur richting Mars. Inmiddels heeft Elon via Twitter gemeld dat de elektrische auto zelfs verder gaat dan de rode planeet. Uiteindelijk zal de raket in een baan om de zon gaan vliegen waarbij hij op zijn verste punt vierhonderd miljoen kilometer van ons verwijderd is. Dankzij deze test is de Tesla Roadster met een snelheid van 42.000 km/u ook meteen de ‘snelste auto ter wereld.’

Hoe kan Elon Musk dit nog overtreffen?

De ruimtereis van Starman was lange tijd te volgen via een livestream, maar deze is inmiddels helaas verbroken. Gelukkig zijn de eerste vier en een half uur wel vastgelegd en die kun je hieronder rustig terugkijken. We zijn benieuwd hoe Elon Musk deze bijzondere test gaat overtreffen. Misschien een Model X een rondje laten rijden op de maan?

Elon Musk heeft een Tesla Roadster met een raket van SpaceX de ruimte in geschoten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elon Musk heeft een Tesla Roadster de ruimte ingeschoten
Sluiten