Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Life 7 aug 2019

Tesla rijdt sneller schade dan een niet-elektrische auto

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat mensen in een elektrische auto sneller schade rijden dan mensen in een auto die op diesel op benzine rijdt. Een op de drie Tesla-rijders rijdt jaarlijks schade.

Het gaat om een onderzoek van Focwa, de brancheorganisatie van schadeherstelbedrijven. Focwa heeft de voertuigen die in de werkplaatsen binnenkwamen voor reparatie een tijd lang geanalyseerd. In een Tesla rijd je niet alleen sneller schade, maar de reparatiekosten zijn vaak ook hoger.

Een op de drie Tesla-bezitters rijdt jaarlijks schade

“Het is opvallend dat van de Tesla-rijders een op de drie ieder jaar schade rijdt. Bij auto’s op diesel of benzine gebeurt dat gemiddeld ‘maar’ een keer in de 8,5 jaar”, aldus Brecht Grieten van Focwa tegen De Telegraaf. “Wij waren zeer verbaasd over deze cijfers en gaan de komende maanden nader onderzoek doen naar de oorzaken.”

tesla, rijdt sneller schade, elektrische auto

Ook opvallend is de hoogte van de schade bij elektrische auto’s en Tesla in het bijzonder. Het gemiddelde schadebedrag dat verzekeraars uitkeerden na schade aan een auto lag in 2018 op 1316 euro. Uit het onderzoek van Focwa blijkt dat reparaties aan elektrische auto’s veel meerkosten. Dat heeft volgens Focwa onder meer te maken met de technische complexiteit en het gewicht van elektrische voortuigen; hoe zwaarder een auto des te groter de impact.

Tesla Model S en de Tesla Model X spannen de kroon

“Van de rondrijdende volledig elektrische auto’s heeft een kwart van de wagens jaarlijks schade. De Tesla Model S en de Tesla Model X spannen echter de kroon. Van deze wagens rijdt een op de drie jaarlijks schade. Deze reparatiekosten liggen daarbij veel hoger dan het gemiddelde schadebedrag. Zo heeft een Tesla model X al snel voor meer dan 3.000 euro schade”, aldus Brecht Grieten van Focwa.

🚘 Check ook: Elon Musk: Onze Pickup in 2019 nog gepresenteerd

Reageer op artikel:
Tesla rijdt sneller schade dan een niet-elektrische auto
Sluiten