Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 22 sep 2020

Elon Musk waarschuwt voor potentiële megaproblemen Tesla

Het wordt een belangrijke avond voor Tesla. Vandaag is namelijk weer Battery Day, de dag waarop het automerk steevast nieuws deelt over de toekomst van haar elektrische auto’s. Dat nieuws is ook nodig, want een groot tekort dreigt de elektrische toekomst die Musk belooft te gaan nekken.

Als iemand hoog van de toren blaast en al snel te veel belooft, dan is Tesla CEO Elon Musk het wel. Toch is de miljardair opvallend genoeg de verwachtingen alvast aan het temperen op Twitter.

Tesla en Battery Day

Sterker nog, hij heeft slecht nieuws. Beren op de weg. Alles wijst erop dat Musk vanavond vanaf 22:30 nieuwe accutechniek gaat onthullen. De toekomst van elektrische auto’s zelf.

Tof, ware het niet dat de baanbrekende tech pas in of zelfs na 2022 gerealiseerd en dus geproduceerd kan worden. Daardoor is Tesla genoodzaakt de inkoop van batterijcellen bij derden te verhogen.

Op dit moment zijn Panasonic, CATL en LG de hofleveranciers van het automerk op dat gebied. Maar insiders laten vanuit verschillende hoeken horen dat die techgiganten de vraag niet meer bij kunnen benen.

Elon Musk waarschuwt voor tekort

Elon Musk ging daar op Twitter op in. Zijn boodschap is dan ook allesbehalve mals: na 2022 heeft Tesla als het zo doorgaat een fiks tekort aan batterijcellen:

“Onze leveranciers draaien op maximale snelheid, maar we verwachten nog steeds een tekort voor 2022 als we zelf geen actie ondernemen”, aldus de oprichter van het autobedrijf.

Wat die ‘actie’ precies inhoudt, gaan we hopelijk vanavond ontdekken. Waarschijnlijk doelt de Tesla CEO dus op de nieuwe accutechniek die verwacht wordt.

Opschalen is enorm lastig

Daarmee opschalen is echter niet zo makkelijk als men hoopt. Musk benadrukt op Twitter dat het duizend tot tienduizend procent keer zo moeilijk is om op te schalen dan om een paar prototypes werkend te krijgen.

Of, zoals hij het zelf verwoordt: “De machine die de machine maakt is enorm veel moeilijker om te maken dan de machine zelf.”

Tekorten steken stokje voor elektrische toekomst

De Tesla CEO verwacht al in 2022 significante tekorten voor de autofabrikant. Een flinke roadblock in de missie van Tesla om de wereld te veroveren met haar elektrische auto’s.

Musk benadrukt dat de mate waarin dit probleem opgelost kan worden grote impact gaat hebben op de Tesla Semi, Cybertruck en Roadster.

De elektrische toekomst is duidelijk. De auto’s zijn al onthuld. Afhankelijk van de innovatie die Elon Musk vanavond gaat onthullen kan het echter zomaar zo zijn de elektrische toekomst van auto’s nog even moet worden uitgesteld. Wordt vervolgd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Autovisie

Reageer op artikel:
Elon Musk waarschuwt voor potentiële megaproblemen Tesla
Sluiten