Tesla komt om deze reden met een prijsverhoging en de reacties zijn niet mals

Er zijn verschillende redenen om een Tesla te kopen. Bijvoorbeeld omdat hij niet normaal snel optrekt of om het milieu minder te belasten. Toch kiezen de meeste mensen voor een elektrische auto om geld te besparen. Met de brandstofprijzen van tegenwoordig is dat niet zo moeilijk, maar een Tesla rijden gaat binnenkort wel aanzienlijk duurder worden. De prijsverhoging is zelfs zo hoog dat Tesla wordt overladen met klachten.

Onlangs wist de website Electrek te melden dat het laden bij een Supercharger aanzienlijk duurder gaat worden. Volgens de eerste berichtgeving zou het snel opladen van je Tesla zelfs 40% duurder worden. De verhoging is wereldwijd en dus ook hier in Nederland gaan Tesla-rijders straks fors meer betalen. Op dit moment betaal je bij de Nederlandse Superchargers 20 cent per kWh. Dit zou verhoogd gaan worden naar 28 cent.

Prijsstijging Tesla minder hoog dan verwacht

Dat is best een pittige verhoging en het is dan ook niet zo gek dat Tesla-rijders van zich hebben laten horen. Met succes, want inmiddels is bekend gemaakt dat de verhoging minder hoog gaat zijn. Gemiddeld zo’n 30% in plaats van 40%. Die 28 cent die wij hier in Nederland betalen is bijvoorbeeld teruggebracht naar 25 cent. In België ga je straks wel 28 cent betalen, maar het oorspronkelijk plan was om de prijzen daar te verhogen naar 32 cent per kWh.

Bij een prijsverhoging denk je waarschijnlijk meteen aan de verhoging van BTW of accijns, maar dat is hier niet het geval. Tesla heeft zelf besloten om de prijzen op te schroeven, maar wel met een reden. Elon Musk wil in 2019 heel Europa kunnen dekken met zijn Superchargers. Dat betekent dat ze flink moeten uitbreiden. Ook hier in Nederland heeft meneer Musk flinke groeiplannen. Op dit moment zijn er zestien Supercharger stations in ons land te vinden en dat moeten er, binnen minder dan een jaar, zesentwintig gaan worden.

Een investering waar je zelf wat aan hebt

Voor deze Europese uitbreiding is geld nodig en daarom gaan ze de prijzen omhoog gooien. Het komt er dus op neer dat je straks meer gaat betalen zodat je over een jaar volledige dekking in Europa hebt. Je moet het dan ook zien als een investering.

Gelukkig kun je dankzij deze stekker ook ergens anders je Tesla opladen.

WANT

Reageer op artikel:
Tesla komt om deze reden met een prijsverhoging en de reacties zijn niet mals
Sluiten