Tesla-ontwerper: ‘De Roadster wordt nog beter dan we al hebben laten zien’

De catalogus van Tesla begint langzaam maar zeker steeds dikker te worden. Na de Model S, X en 3 werkt het elektrische automerk van Elon Musk aan nog meer nieuwe modellen. Van een pick-up tot een vrachtwagen, het gaat er allemaal komen. Toch kijken autoliefhebbers van over de hele wereld het meeste uit naar de Tesla Roadster. Een sportwagen die gaat laten zien tot wat elektrische auto echt in staat zijn.

Inmiddels mag duidelijk zijn dat auto’s met een elektrische aandrijving op sommige gebieden aanzienlijk beter zijn dan hun benzine slurpende broeders. Vooral als het acceleratie aankomt is de ‘ouderwetse’ verbrandingsmotor kansloos. Het internet staat vol met burgerlijke Tesla’s die stoere sportwagens en muscle cars het nakijken geven. Dat gaat in de toekomst alleen nog maar erger worden.

Duizelingwekkende cijfers

Tesla komt namelijk met een nieuwe versie van de Roadster. Musk blies bij de aankondiging hoog van de toren. Volgens hem is deze auto zo goed dat het bijna oneerlijk is voor alle sportwagens met een verbrandingsmotor. De beloofde cijfers liegen er in ieder geval niet om: van nul naar honderd in 1,9 seconden, een topsnelheid van dik 400 km/u en een range van bijna duizend kilometer.

Dit prototype is dus pas het begin:

Test Drive New Tesla Roadster Ready For Take Off 0-60 1.9 second

The Tesla Roadster, unexpectedly, is back. The specs that Tesla are claiming verge on the unbelievable. Top speed of 250+ MPH. 0-60 in 1.9 seconds. Range of 620 miles. DON’T FORGET TO SUBSCRIBE

Bizarre cijfers, maar we kunnen mogelijk nog meer gaan verwachten van de Tesla Roadster. In Ride the Lightning (een officiële Tesla podcast) deed chief designer (CDO) Franz von Holzhausen daar nog een schepje bovenop. De auto is volgens hem aan het evolueren en gaat nog beter worden dan wat ze al onthuld hebben. Verdere details geeft hij niet, maar het mag duidelijk zijn dat dit ‘passie project’ records gaat verbreken.

Prijskaartje Tesla Roadster

Wanneer dit gaat gebeuren is nog afwachten. Elon Musk sprak lange tijd over 2020, maar het lijkt erop dat Tesla dat niet gaat halen. Wat we wel weten, is dat je er snel bij moet zijn. Er gaan namelijk slechts 10.000 Roadsters per jaar van de band rollen. Deze gaan zo rond de 200.000 dollar per stuk kosten. Dat is prijzig, maar als de beloofde prestaties behaald worden, is het eigenlijk geen geld. Reserveren doe je hier.

Teslarati

Reageer op artikel:
Tesla-ontwerper: ‘De Roadster wordt nog beter dan we al hebben laten zien’
Sluiten