Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 26 aug 2019

Tesla onder vuur door in de fik vliegende zonnepanelen

Elon Musk heeft het de afgelopen weken niet makkelijk met Tesla. Steeds meer partijen doen hun beklag over de zonnepanelen die het bedrijf levert. Nu klopt ook internetreus Amazon aan.

Zonnepanelen Tesla in de fik?

Ook webwinkelreus Amazon doet nu zijn beklag over de installaties, die brandgevaarlijk zouden zijn. Volgens het bedrijf zijn de panelen de oorzaak van een brand bij een pand van Amazon in Californië. Eerder klaagde winkelreus Walmart de panelenmaker om die reden al aan.

Volgens Walmart zouden enkele branden op daken van winkelpanden zijn veroorzaakt door zonnepanelen van Tesla. De keten eist een schadevergoeding en wil dat de resterende zonnepanelen worden verwijderd. Walmart gaf Tesla eerder toestemming om circa 240 van zijn winkelpanden van zonnepanelen te voorzien. Bij Amazon heeft Tesla maar een beperkt aantal panelen geïnstalleerd.

Tesla, dat vooral bekend is van zijn elektrische auto’s, kocht drie jaar geleden paneelinstallateur SolarCity in een deal ter waarde van 2 miljard dollar. Die deal was controversieel. De voormalige topman van SolarCity is namelijk de neef van Tesla-baas Elon Musk.

Amphenol

Eerder kwamen al berichten naar buiten dat Tesla een onderdeel van zijn panelen moest vervangen. Het is niet duidelijk of de problemen met Amphenol-connectoren van invloed waren op de Walmart- en Amazon-installaties.

Volgens Tesla was vorig jaar in minder dan 1 procent van de installaties, die waren uitgerust met de connectoren van toeleverancier Amphenol, sprake van “abnormaal” gedrag. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat meneer Musk alles iets rooskleuriger ziet dan wat er daadwerkelijk aan de hand is.

Voor nu blijft dit een kwestie van to be continued, terwijl Elon Musk nog eens rustig nadenkt over het bouwen van atoombommen voor Mars. En nee, dat is geen grap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Reageer op artikel:
Tesla onder vuur door in de fik vliegende zonnepanelen
Sluiten