Redactie
Redactie Wheels 5 feb 2019

Tesla neemt grote stap in het produceren van krachtigere en duurzamere accu’s

Tesla heeft voor 218 miljoen dollar het in San Diego gevestigde bedrijf Maxwell Technologies overgenomen. Met de samenwerking hoopt het bedrijf van Elon Musk meer efficiënte, duurzame, batterijen te produceren.

De overname van Maxwell’s is voor Tesla vooral interessant omdat het bedrijf veel ervaring heeft in het produceren van lithium-ion batterijen die gebruikmaken van zogenoemde ultracapacitors. Dankzij de ultracapacitors kunnen accu’s makkelijker korte krachtuitbarstingen leveren. Ook is het dankzij deze techniek eenvoudiger om accu’s sneller te laden en ontladen, zijn ze beter bestand tegen lage en hoge temperaturen, kunnen ze makkelijker geladen worden tijdens het remmen en hebben de accu’s een langere levensduur.

Het geheim van de ultracapacitors schuilt ‘m in de ‘dry electrode technology’, een techniek die op elk gebied duurzamer is dan de de ‘wet electrode technology’. Elon Musk, is al enige tijd geïnteresseerd in ultracapacitors en hun potentie en weet de techniek plus verantwoordelijken dankzij deze deal in huis te halen.

Reageer op artikel:
Tesla neemt grote stap in het produceren van krachtigere en duurzamere accu’s
Sluiten