Tesla model X P100D laat V12 Lamborghini Aventador in het stof bijten

Het gebeurt bijna wekelijks, maar we kunnen er toch niet aan wennen. Een onvervalste supercar die het tijdens een dragrace afgelegd tegen een op het oog doodgewone familieauto. Het is sinds de komst van Tesla de werkelijkheid geworden en ook afgelopen weekend liet de auto van Elon Musk zijn statisch geladen spierballen weer flink rollen.

Ditmaal was de Palm beach International Raceway het decor en de Monsterlijke Lamborghini Aventador de tegenstander. Twee bolides hebben slechts één overeenkomst: ze rijden allebei op vier vielen. De verschillen mogen verder duidelijk zijn. Een supercar met een bulderende 6,5 liter V12 (750 pk) tegen een muisstille SUV voor de hele familie (588 pk). Benzine tegen elektriciteit.

Elektronische matador

Het hart van menig autoliefhebber bloedt bij het zien van de uitslag, want het volbloed raspaard moet het afleggen tegen zijn doodstille tegenstander. Het verschil wordt vooral op de eerste meters gemaakt. Op het moment dat de Lamborghini letterlijk op toeren begint te komen heeft de Tesla al bijna twee autolengtes voorsprong. De acceleratie is, zeker in de zogenaamde Ludicrous Mode, ongeëvenaard.

Binnen 3,1 seconden zit de Model X op de 100 kilometer per uur en binnen 11,418 seconden bereikt hij het einde van de kwart mijl. Met deze tijd is de Model X officieel de snelste SUV ter wereld. De Aventador, die op het laatste stuk nog rap dichterbij komt, moet uiteindelijk 0,05 seconden toegeven op de elektrische uitdager.

Het blijft pijnlijk om te zien, maar het wordt nog erger. Ook de Tesla Model S P100D draait namelijk nog even het circuit op. Zelfs met een overduidelijke valse start krijgt de Lamborghini het niet voor elkaar om eerder over de finish te komen.

Reageer op artikel:
Tesla model X P100D laat V12 Lamborghini Aventador in het stof bijten
Sluiten