Tesla Model S vs. Porsche Taycan: Top Gear zet ze tegenover elkaar

De strijd der elektrische auto’s is al een tijdje aan de gang, maar gaat nu echt losbarsten. Tesla staat met de Model S nog steeds bovenaan de voedselketen. Het is alleen de vraag hoe lang dat nog gaat duren. Er is namelijk een nieuwe uitdager op het speelveld. Eentje met vlijmscherpe tanden die klaarstaat om Tesla te onttronen: de Porsche Taycan. Gaat dat lukken? Top Gear geeft je het antwoord.

Het Britse televisieprogramma reisde onlangs af naar Duitsland om daar de Tesla Model S Performance tegenover de Porsche Taycan Turbo S te zetten. Twee volledig elektrische vierdeurs sedans, maar toch totaal verschillend.

Porsche Taycan vs. Tesla Model S

Aan de ene kant de Tesla die al zeven jaar op de markt is. Een auto gemaakt door een bedrijf met inmiddels veel ervaring op het gebied van elektrische aandrijving, maar minder als het gaat om het bouwen van auto’s. Bij Porsche is het precies andersom. Veel ervaring als het om auto’s bouwen gaat, maar een relatieve nieuwkomer op het gebied van volledig elektrische bolides.

Dat verschil is dan ook zeker te merken tussen de Tesla Model S en de Porsche Taycan. Althans, als we de heren van Top Gear mogen geloven. Van een dragrace op het asfalt en aan de stekker, tot praktische zaken en bijzondere functies. Het Britse televisieprogramma heeft het allemaal getest en hieronder vind je de uitkomst.

Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S: DRAG RACE, FULL REVIEW AND VMAX | Top Gear

It’s the EV heavyweight battle you’ve been waiting for: In the green corner, the £140k, 750bhp Porsche Taycan Turbo S. In the red corner, the £100k, 754bhp Tesla Model S Performance Ludicrous+. To find out which is best, we test both on the road, drag strip, autobahn and at the charging station.

Beiden briljant

De conclusie is dus dat je eigenlijk geen winnaar kunt aanwijzen. Ze worden overal (ook bij ons) tegenover elkaar gezet als elkaars grote concurrenten, maar dat is eigenlijk onterecht. De Tesla Model S en de Porsche Taycan verschillen namelijk behoorlijk van elkaar en het is dus afhankelijk van waar je naar op zoek bent en de dikte van je portemonnee welke het beste bij je past.

Wil je elektrisch rijden, maar vallen de Tesla en Porsche buiten je budget? Kijk dan eens naar de Mazda MX-30 of de Volvo XC40 Recharge.

Top Gear

Reageer op artikel:
Tesla Model S vs. Porsche Taycan: Top Gear zet ze tegenover elkaar
Sluiten