Tesla model S verslagen in dragrace door nieuwkomer Drako

Toen Tesla met de snelste versie van de Model S kwam, stond het internet het internet op zijn kop. Overal doken filmpjes op waarin de Model S P100D supercar na supercar verslaat. Tesla is niet meer het enige merk dat snelle elektrische auto’s bouwt en de P100D is nu niet meer de snelste. Het gloednieuwe merk Drako heeft de sprint van Tesla met de GTE gewonnen.

Nieuwe merken

We zien steeds meer elektrische auto’s en ook steeds meer merken die zo produceren. Veel gevestigde automerken zijn de elektrische slag aan het maken. Maar het zijn niet alleen de gevestigde merken die elektrische auto’s bouwen. Overal duiken nieuwe merken op die met elektrisch rijden bezig zijn. Na Fisker, Lordstown, Karma en vele andere merken is er weer een nieuwe naam; Drako Motors.

Drako GTE vs. Tesla Model S P100D

Autofabikant Drako heeft met de Drako GTE de Tesla Model S P100D verslagen op de sprint. Dat is een flinke prestatie want de Model S accelereert in 2,6 seconden naar de 100 kilometer per uur. Drako Motors is in California gevestigd en heeft daar de GTE op basis van de Fisker Karma gebouwd. Nu is de vergelijking tussen de Model S en de GTE niet helemaal eerlijk. De Drako GTE kost namelijk een flinke 1,25 miljoen dollar en dat is ruim tien keer zoveel als de Tesla.

Drako GTE
(Afbeelding: Drakomotors.com)

Wie 1,25 miljoen dollar over heeft voor de Drako GTE krijgt daar 1200 pk voor terug. Deze 1200 pk komt van vier elektromotoren die elk aan een wiel bevestigd zitten. Je hoeft als eigenaar van een Drako niet bang te zijn dat je buurman er ook eentje op de oprit zet. De GTE wordt namelijk in zeer gelimiteerde oplage gemaakt. Lees hier meer over het merk.

Geïnteresseerd in elektrische auto’s? Dan is dit artikel over de Porsche Taycan 4s misschien wat voor jou.

Autovisie

Reageer op artikel:
Tesla model S verslagen in dragrace door nieuwkomer Drako
Sluiten