Redactie
Redactie Life 17 feb 2017

Good guy Musk betaalt schade heldhaftige Tesla Model S-rijder

Een Duitse Tesla-rijder zag een medeweggebruiker langzaam rijden en slingeren. Toen hij dichterbij kwam, zag hij dat de bestuurder bewusteloos was en hij twijfelde geen moment: hij offerde zijn eigen Tesla Model S op om de in nood verkerende Volkswagen Passat-rijder te redden.

Manfred Kick manoeuvreerde zijn Tesla Model S voor de zwenkende Passat en gebruikte zijn wagen om de bewusteloze bestuurder af te remmen. Kick wist uiteindelijke beide voertuigen veilig tot stilstand te brengen en schoot de bestuurder te hulp. Hij schakelde hulpdiensten in die de man naar het ziekenhuis brachten. De Passat-bestuurder was waarschijnlijk getroffen door een beroerte, maar heeft mede dankzij kordaat handelen van Kick zijn beroerte overleefd.

De actie van Kick werd opgepikt door nieuwsmedia en de Tesla-eigenaar maakte zich zorgen over de dekking van zijn verzekering. Die zorgen werden snel weggenomen, want Elon Musk kreeg het nieuws onder ogen. De Tesla CEO sprak zijn waardering uit en verzekerde Kick ervan dat Tesla alle kosten voor transport en herstel van zijn Model S zou betalen.

Reageer op artikel:
Good guy Musk betaalt schade heldhaftige Tesla Model S-rijder
Sluiten