Tesla Model S dankzij Cheetah Mode nu net zo snel als de Bugatti Veyron

Goed nieuws voor de bezitters van een Tesla Model S of Model X Performance. Je elektrische bolide gaat dankzij een nieuwe over the air-update nu namelijk nog sneller van 0 naar 100 km/u. Tesla heeft de nieuwe cheetah-mode beschikbaar gemaakt en dat betekent dat de topmodellen nu net zo snel zijn als een Bugatti Veyron.

Deze Cheetah-mode komt niet helemaal uit de lucht vallen. Begin april werd deze verbeterde launch-mode namelijk al ontdekt door een hacker. Hij ontdekte dat Tesla een nieuwe manier gevonden had om hun auto’s nog sneller te maken, zonder extra pk’s toe te voegen. De winst wordt namelijk gepakt door de houding van de auto aan te passen.

Tesla onthult de Cheetah Mode

Door de toevoeging van adaptieve dempers kunnen nieuwe Tesla’s nu de houding van een cheetah aannemen. De neus gaat omlaag en de achterzijde omhoog. Hierdoor heb je meer grip wanneer je van de lijn schiet en zit je nog sneller op de 100 km/u. Daarnaast is ook het afkoel systeem verbeterd en kun je dus nog vaker achter elkaar gebruik maken van de verbeterde launch-mode.

Door de nieuwe Cheetah Mode zijn de Tesla Model S en Model X nog sneller, maar verwacht geen enorme tijdswinst. Door de update zit de Models X nu in 2,8 seconden op de 100 km/u en daar had hij voorheen 2,9 seconden voor nodig. Ook de Model S is 0,1 seconde sneller. De elektrische sedan heeft nu 2,5 seconden nodig om 100 km/u te bereiken.

Tesla Model X
Ook de Model X is nu nog sneller. (Afbeelding: Wheelsage / Aleksey)

Hoewel je het verschil zelf niet gaat merken, is dit toch een noemenswaardige prestatie. De Tesla Model S is nu namelijk net zo snel als de Bugatti Veyron. Een bizarre prestatie gezien het het feit dat een Tesla Model S Performance meer dan tien keer zo goedkoop is als een tweedehands Veyron.

Model S vs Bugatti Veyron

Belangrijke kanttekening is wel dat de Bugatti Veyron vervolgens doorschiet tot ruim 400 kilometer per uur. De Tesla Model S komt niet verder dan 260 km/u. Maar omdat je in Nederland toch niet harder mag dan 100 km/u kun je niet dus net zo goed een Tesla Model S kopen.

Benieuwd welke productie auto’s net zo snel of zelfs nog sneller zijn? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Reageer op artikel:
Tesla Model S dankzij Cheetah Mode nu net zo snel als de Bugatti Veyron
Sluiten