Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 31 mei 2019

Elon Musk onthult goedkope Tesla Model 3s, de ‘made in China’ Model 3

De nieuwe en goedkopere Tesla Model 3s is onthuld en nu vooruit te bestellen. De nieuwe elektrische auto van het bedrijf van Elon Musk is geproduceerd in de nieuwe Gigafactory in Shanghai, China. Het gaat om een goedkopere versie van de Model 3. Dat meldt Bloomberg.

Tesla Model 3s: goedkope versie Model 3 nu uitgerold

Eerder deze week deed Tesla een mysterieuze aankondiging op Weibo, het Chinese equivalent van Twitter. Dat ging dus om de ‘made in China’ versie van de Tesla Model 3. Model 3s is vanaf vandaag te bestellen, voorlopig alleen in China.

De Tesla Model 3s heeft een basisprijs van 328.000 yuan (42.631 euro) en is 13 procent goedkoper dan een uit Amerika geïmporteerde Tesla Model 3. Die kost 377.000 yuan (49.000 euro). De elektrische auto’s die in de Gigafactory in Shanghai worden gemaakt, zijn vergelijkbaar met de Standard Plus en hebben een actieradius van 460 kilometer. Elon Musk heeft aangekondigd de eerste bestellingen de komende zes tot tien maanden te gaan produceren in de Gigafactory in Shanghai.

Elon Musk zoekt redding in China

De markt in China is natuurlijk enorm, de middenklasse is op dit moment aan het exploderen. De Tesla Model 3s zou dus wel eens de redding kunnen worden van het elektrische autobedrijf van Elon Musk. Eerder deze maand zei de ondernemer in een interview dat ondanks een recente kapitaalinjectie van 2,7 miljard euro het geld bij Tesla binnen tien maanden op is als er niks gebeurt. “2,7 miljard euro is veel geld, maar het geeft ons in feite maar tien maanden de tijd om het verlies uit kwartaal 1 te compenseren. Daarna zitten we zonder geld, als er niks gebeurt”, aldus Elon Musk. Nou, met de goedkopere ‘made in China’ versie van de reeds bestaande Tesla zit er schot in de zaak.

Lees ook het artikel over het megabod van Apple op Tesla. Het had niet veel gescheeld of we hadden allemaal in een iCar of Apple Car gereden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elon Musk onthult goedkope Tesla Model 3s, de ‘made in China’ Model 3
Sluiten