Jan
Jan Wheels 14 jun 2019

Tesla Model 3 en Model Y worden volledig vegan in 2020

Of Tesla er ‘eventjes’ over wil gaan nadenken of de toekomstige modellen van het bedrijf vrij van leer en 100 procent vegan kunnen zijn. Dat was de vraag van vertegenwoordigers van PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bij Tesla. En die is niet voor niets gesteld; Elon Musk heeft aangekondigd dat de Tesla Model 3 en Model Y volgend jaar volledig vegan zullen zijn. Dat meldt Electrek.

Onlangs zette Tesla de stap om het gebruik van dierlijke materialen zo veel mogelijk te minimaliseren bij de productie van hun wagens. Tot nu toe lukt dat aardig, het enige aandachtspunt is het stuur. Dat wil zeggen, in de standaarduitvoering is het stuur niet echt diervriendelijk, maar de veeleisende automobilist heeft wel de mogelijkheid om zijn of haar nieuwe wagen uit te rusten met een diervriendelijk geproduceerd stuur.

Tesla Model Y en Model 3 volledig veganistisch in 2020

Nu heeft Elon Musk, die op dit moment China aan het veroveren is, aangekondigd dat de Tesla Model 3 en Model Y volledig vegan zullen zijn. Inclusief het stuur, dus. Een vertegenwoordiger van PETA vroeg Tesla opnieuw om na te denken over het verwijderen van leer uit het stuur. Elon Musk antwoordde met het feit dat ze al een ontwerp klaar hebben voor een onverwarmd stuurwiel van kunstleer. De productie van verwarmde stuurwielen zonder gebruik te maken van dierlijke producten zou een hele uitdaging zijn.

tesla, vegan, veganistisch, model y, model 3

Verder legde Elon Musk uit dat de duurzaamheid van het stuurwiel werd beïnvloed door de conversie naar veganistische materialen. “Het is bekend dat we allemaal verschillende oliën en andere vetten op onze handen hebben. Een veganistisch stuur zou dit mogelijk kunnen aanpakken”, aldus Elon Musk.

Nieuwe stof van Tesla

Tesla heeft onlangs ook een nieuw type stof gepatenteerd, bestaande uit onder meer wol. Dat is natuurlijk tegen het zere been van de gemiddelde veganist, wol is immers een dierlijk product. Of dit nieuwe materiaal ook te rijmen valt met de veganistische belofte kunnen we dus niet met zekerheid zeggen. In 2020 weten we in ieder geval meer.

Electrek

Reageer op artikel:
Tesla Model 3 en Model Y worden volledig vegan in 2020
Sluiten