Jan de Raab
Jan de Raab Wheels 22 okt 2018

Zo ziet een Tesla Model 3 er uit na 1.6 miljoen kilometer

Bij de aanschaf van een nieuwe wagen wil je uiteraard weten hoe duurzaam hij is. Mocht je dus overwegen om een Tesla Model 3 aan te schaffen, dan heeft Elon Musk goed nieuws: ze hebben getest hoe de wagen zich hield bij een behoorlijk zware belasting. Na ruim 1 miljoen mijl ( 1.6 miljoen kilometer) zag de wagen er nog onberispelijk uit.

Elon Musk: zo blij als een kind

CEO Elon Musk kon zijn enthousiasme niet onderdrukken en toonde op zijn Twitter-pagina de afbeeldingen en merkte op hoe de afgebeelde motor en versnellingsbak “nog steeds in een goddelijke toestand verkeren”, omdat ze zijn “ontworpen voor ultrahoog uithoudingsvermogen.” Het voertuig is mogelijk de goedkoopste elektrische auto ooit, met een startprijs van 35.000 dollar.

Het is onwaarschijnlijk dat de gemiddelde Tesla bezitter zolang met een Tesla Model 3 zal rijden dat men ooit 1 miljoen mijl op de teller zal zien staan. Uitgaande van een jaarlijkse belasting van 15.000 kilometer, moet je dus meer dan 106 jaar met een Tesla Model 3 rijden om in de buurt van het magische getal van 1,6 miljoen kilometer te komen.

Onverwacht grote belangstelling

Tesla overhandigde de eerste Model 3’s in juli 2017, met een speciaal evenement in de ontwerpstudio in Fremont, Californië. Het voertuig is bedoeld als een goedkopere versie van de Model S sedan, en vanwege de lagere kosten heeft het bedrijf te maken gehad met een achterstand in de leveringen.

De onverwacht grote belangstelling voor het model maakte een verhoging van de productie noodzakelijk. Zo werd de productie opgevoerd van 2.000 exemplaren naar de huidige 7.000. Tesla moet nog beginnen met het afleveren van de goedkoopste versie van de auto. In plaats daarvan richt men zich op de premium interieur modellen en lange-afstandsbatterijen met een startprijs van 49.000 dollar.

Tesla Model 3 Elon Musk

De premium versie: 78.000 dollar

Tesla introduceerde in mei een premium versie van Model 3 met een prijskaartje van 78.000 dollar. Deze versie gebruikt twee motoren voor de vierwielaandrijving en vervangt de configuratie van het achterwiel. Een voor de motor geoptimaliseerde AC-inductiemotor werkt samen met de gedeeltelijk permanente, geschakelde elektromotor met reluctantie-magneet, geoptimaliseerd voor een optimaal bereik. De setup is vergelijkbaar met die van de Model S en X, schakelen tussen de twee en de auto in staat stellen over te schakelen naar de ene motor van de andere mislukt.

BRON: Inverse

Reageer op artikel:
Zo ziet een Tesla Model 3 er uit na 1.6 miljoen kilometer
Sluiten