Tesla gaat Autopilot voorzien van speciale linkerbaan-modus

Goed nieuws voor Tesla-rijders die geen zin hebben om zelf te sturen, maar wel graag op de linkerbaan willen blijven plakken. Het elektrische automerk van Elon Musk komt namelijk met een linkerbaan-modus. Deze voorkomt dat je Tesla de neiging heeft om iedere keer weer naar rechts te willen schuiven.

Momenteel is het zo dat een Tesla die gebruik maakt van de autopilot-functie probeert om zo veel mogelijk rechts te houden. Als er ruimte is om een baan terug te schuiven, dan zal een Tesla dat zo veel mogelijk proberen. Dit gebeurt niet automatisch, maar de autopilot zal je er wel op wijzen dat er plek is en adviseren om naar rechts te gaan. Als bestuurder hoef je dan alleen nog maar een tikje tegen de richtingaanwijzer te geven.

Tesla komt met update voor linksplakkers

Dit verzoek kun je ook gewoon negeren en lekker links blijven rijden. Nadeel is dan alleen wel dat je Tesla je er aan blijft herinneren dat er een plekje is op rechts. Best storend als je gewoon lekker op de linkerbaan wil blijven hangen. Mocht je die irritatie kennen, dan heeft Tesla nu goed nieuws voor je. Het merk komt namelijk met een autopilot update die daar een einde aan gaat maken.

Volgens de website Electrek komt Tesla namelijk met een nieuwe update. Onderdeel hiervan is een nieuwe optie genaamd ‘Exit Passing Lane’. Wanneer je deze aanvinkt zal de autopilot je met rust laten als je gewoon links wil blijven rijden. Er komt geen melding meer als er rechts ruimte is. Het is dus volledig aan de Tesla-rijder zelf om te bepalen wanneer hij of zij een baan wil opschuiven. Wanneer de update uitgerold wordt, is nog niet bekend.

Daar zal rapper Donny, als hij een Tesla heeft, blij mee zijn.

Nieuwe concurrent

Zo blijft Tesla haar autopilot verder uitbreiden, en dat is ook verstandig. Het Amerikaanse merk is nu nog marktleider op het gebied van elektrische auto’s, maar de concurrentie groeit hard. Zo verschijnt er zeer binnenkort een echte Tesla-killer met een bizarre range en zeer sportieve prestaties. Meer daarover lees je hier.

Lees ook: Dit is de range van de 8 bekendste elektrische auto’s in de praktijk

Reageer op artikel:
Tesla gaat Autopilot voorzien van speciale linkerbaan-modus
Sluiten