Redactie
Redactie Cars 17 apr 2018

Tesla legt de productie van de Model 3 plat

Ondernemen is soms een hele uitdaging en dat geldt zeker voor Elon Musk. De Tesla-opperbaas heeft besloten om de productie van de Model 3 plat te leggen. Tesla maakte bekend dat dit noodzakelijk was om enkele onderliggende problemen aan te pakken.

Deze problemen veroorzaken momenteel lange wachtlijsten voor degenen die zich hadden ingeschreven om een Tesla Model 3 aan te schaffen. Tesla heeft aangekondigd dat de shutdown slechts voor enkele dagen geldt. Volgens de autofabrikant maakt deze productiestop deel uit van een reeds geplande downtime, vergelijkbaar met de eerdere shutdown in februari. Het zou geenszins de bedoeling zijn dat de huidige productiestop invloed heeft op de reeds eerder bijgestelde doelen, aldus Buzzfeed.

Knelpunten in het productieproces Tesla Model 3

Om de onzekerheid onder de geïnteresseerden de kop in te drukken, meldde Tesla bij monde van haar woordvoerder dat het productieplan enkele periodes kent met een geplande downtime. “Deze periodes worden gebruikt om de automatisering te verbeteren en om systematisch knelpunten aan te pakken om de productiesnelheden te verhogen. Dit is niet ongebruikelijk en komt eigenlijk regelmatig voor in de productieplanning van Tesla.”

Productie Tesla Model 3 platgelegd

Nieuwe mijlpaal

Eerder maakte Tesla bekend een nieuwe mijlpaal in de productie te hebben behaald. De productiecapaciteit ligt nu op tweeduizend Model 3’s per week. De doelstelling blijft echter ongewijzigd, namelijk: vijfduizend wagens per week aan het einde van het 2e kwartaal van 2018.

In maart kondigde het bedrijf van Elon Musk al aan dat het in staat zou zijn om de productie te verdubbelen na de geplande productiestop. Destijds werd gezegd dat de rustperiode zou worden gebruikt om enkele knelpunten in het productieproces op te lossen. Opvallend genoeg komt de productiestop net voor de publicatie van een rapport over ongevallen op de locatie Fremont. Tesla heeft vooruitlopend op de publicatie al gezegd dat dit rapport slechts een truc was van voormalige medewerkers en een onderdeel zou zijn van een ‘extremistische organisatie’. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Reageer op artikel:
Tesla legt de productie van de Model 3 plat
Sluiten