Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 5 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Tesla-killer’ Fresco Reverie nog onder een deken van mysterie

In Noorwegen zou Fresco Motors bezig zijn met een heuse Tesla-killer, de Fresco Reverie. Maar de Noren laten nog weinig van zich zien. Of dit nou een sluwe tactiek is of het resultaat van een tekortkoming zal de tijd uitwijzen.

De Fresco Reverie moet de grote concurrent van Tesla worden, maar voorlopig blijft het bij praatjes. Er is nog weinig geshowd en er is zelfs nog geen prototype. Verder is er nagenoeg geen informatie beschikbaar over het model dat in 2021 de weg zou moeten gaan bestormen. Wat er wel is, zijn cijfers. Zo zou de elektrische auto 4,81 meter lang, 2,23 meter breed en 1,40 meter hoog zijn en een wielbasis van 2,74 meter hebben. Daarmee is de wagen is slechts 12 centimeter langer dan Tesla’s Model 3, terwijl de wielbasis 13 centimeter korter is. In vergelijking met de Tesla Model S is de Fresco Reverie 9 centimeter korter.

Fresco Reverie moet het hebben van zijn topsnelheid

Wat is er dan wel bijzonder aan de Noorse creatie? Als we Fresco Motors mogen geloven, gaan de Noren de Tesla eruit rijden als het op snelheid aankomt. De Fresco Reverie zou een topsnelheid van 300 kilometer per uur aantikken. Accelereren schijnt de ‘Tesla-killer’ ook aardig onder de knie te hebben: van stilstand naar 100 kilometer per uur in 2 seconden. Kijk daar kun je mee thuis komen. Wat betreft de actieradius is nog niks bekend, maar Fresco Motors belooft ook op dat gebied een prestatie van formaat.

Meer dan alleen een ‘Tesla-killer’

Fresco Motors zal zich met de Fresco Reverie overigens niet alleen op Tesla richten om een plek in de markt te verwerven. Andere concurrenten in hetzelfde marktsegment zijn de Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf, BMW i3 en Kia Soul Electric. Fresco Motors zal dus met iets unieks op de proppen moeten komen. Als het aan de Noorse autofabrikant ligt, gaat dat ook gebeuren. Zo zou het accupakket uit meerdere onderdelen bestaan die via het plug-and-play principe werken. Vervangen, klik en het werkt. Althans, in theorie. Of dat in de praktijk ook zo uitpakt, is nog even afwachten. Ook hier geldt dat de gewenste informatie volledig afwezig is.

Het grootste mysterie is de prijs. Niemand weet hoeveel het Noorse wonder mag gaan kosten. Wat betreft CEO Espen Kvalvik is dat geen probleem, hij heeft in ieder geval zeventig Noren zo gek weten te krijgen om een Fresco Reverie te reserveren. Geen prototype, geen documentatie en geen prijs. Als je zo’n product onder dergelijke condities weet te verkopen, dan ben je in ieder geval een knappe jongen.

? Check hier de nieuwe verrassing van Elon Musk: de Tesla Pickup

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Tesla-killer’ Fresco Reverie nog onder een deken van mysterie
Sluiten