Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 18 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Tesla-killer: Ford presenteert ‘betaalbare’ elektrische Mustang Mach-E SUV

De Mustang is zonder enige twijfel het meest iconische model van autofabrikant Ford. Een volbloed muscle car met een brullende motor. Dat is al zo sinds 1964, maar daar gaat volgend jaar verandering in komen. Eind 2020 zal namelijk de eerste Ford Mustang Mach-E uit de fabriek rollen. Deze nieuwkomer lijkt amper op zijn voorgangers. Met als grootste verschillen dat hij volledig elektrisch en een stuk beter betaalbaar is.

De volledig elektrische Ford Mustang Mach-E heeft namelijk een richtprijs meegekregen van 48.425 euro. Een stuk goedkoper dan zijn benzineslurpende broeders. Hiervoor betaal je namelijk dik 70.000 euro en dan heb je de versie met een 2.3 EcoBoost motor. De ‘echte’ Mustang, met een V8, begint bij 111.000 euro. Betekent dit dat de Mach-E een interessante optie is in plaats van een traditionele Mustang? Nee, zeker niet.

Een Ford Mustang, maar dan helemaal anders

De naam mag dan hetzelfde zijn, maar het zijn twee totaal verschillende auto’s. Dan hebben we het niet alleen over de aandrijving, maar ook over de auto zelf. De Mustang Mach-E is namelijk geen fastback zoals je zou verwachten, maar een SUV/crossover. Hij staat dus hoger op de poten en is een stuk ruimer. Zo heeft hij vijf deuren en evenveel volwaardige zitplekken. Gelukkig zijn er ook een aantal overeenkomsten met de iconische muscle car.

Ford Mustang Mach-E
De elektrische Mustang Bron: Ford

Zo zien we het welbekende dravende paard op de voorkant en komen ook de lijnen en de lampen overeen met wat we al kennen. Ook de uit drie elementen bestaande achterlichten zijn in volle glorie aanwezig. Qua model is de Mach-E dus overduidelijk anders dan de gewone Mustang, maar in het ontwerp zie je dat beide auto’s familie van elkaar zijn. Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid ook gelden voor de prestaties.

Geduchte Tesla Model Y concurrent

Inmiddels weten we hoe snel elektrische auto’s kunnen zijn en de Ford Mustang Mach-E zal dat ongetwijfeld nog maar weer eens gaan bevestigen. Hoe snel is afhankelijk van de versie die je kiest. Er komen in eerste instantie twee smaken op de markt. Een 75 en een 99 kWh versie. De eerste heeft een range van 500 km en beschikt over 258 pk. De 99 kWh heeft een actieradius van 600 km en produceert 338 pk. Later zal ook nog een krachtigere GT versie verschijnen. Laden kunnen ze allemaal tot 150 kW.

Ook aan de binnenkant is de Mach-E volledig toekomstbestendig:

All-New Next Generation SYNC® | Mustang Mach-E | Ford

All-new next-generation SYNC® assists you while driving. It gets to know you and can adapt to what you need and like. Its completely reimagined interface is sleek and modern, making it easier to access multiple features at the same time. And it keeps getting smarter with seamless over-the-air updates.

Dit betekent dat Tesla er een geduchte concurrent bij gaat krijgen. De Ford Mustang Mach-E valt namelijk in hetzelfde segment als hun Model Y die in de herfst van 2020 gaat verschijnen. Meer weten over de elektrische Mustang van Ford? Klik dan hier.

Liever een échte elektrische Mustang? Klik dan hier, want deze bestaat echt en is zelfs handgeschakeld.

Ford Mustang Mach-E
De elektrische Mustang Bron: Ford
Ford Mustang Mach-E
De elektrische Mustang

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ford

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Tesla-killer: Ford presenteert ‘betaalbare’ elektrische Mustang Mach-E SUV
Sluiten