Alrik de Jong
Alrik de Jong Wheels 18 dec 2020

Tesla-hacker onthult realtime AR-view in zelfrijdende modus

Er wordt steeds meer bekend over de bètaversie van Full Self-Driving (FSD), de technologie die ervoor zorgt een Tesla straks volledig autonoom kan rijden. De gerenommeerde hacker Green heeft aan de hand van de broncode een nieuwe functie onthuld: Augmented Reality (AR) in realtime.

In juli dit jaar bracht Elon Musk ‘groot nieuws’ over de eerste zelfrijdende Tesla. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we nog voor het einde van 2020 de complete basisfunctionaliteit zullen hebben van onze zelfrijdende auto”, aldus de CEO. Hij lijkt zich aardig aan zijn woorden te houden.

Hacker onthult realtime Augmented Reality

Green heeft de FSD-bètaversie ontleed en deed een reeks onthullingen op Twitter. De broncode bevat veel dode code, waaronder interessant items als ‘coast2coast’ en ‘kaartselectie’. Maar interessanter zijn de verschillende video’s die hij uit de broncode haalde, met bewegende beelden van realtime Augmented Reality. Op Twitter onthulde hij daarnaast een reeks screenshots. Welkom in de toekomst.

De FSD-bètaversie van Tesla is in oktober dit jaar vrijgegeven aan een beperkt aantal consumenten. De hacker deed zijn ontdekkingen eerder deze week, na de meest recente updates. De realtime Augmented Reality die je hier ziet is waarschijnlijk nog niet af en slechts een vroege versie van wat je straks kunt verwachten. Verder bevat de code verwijzingen naar functies die nog moeten worden vrijgegeven. Deze hebben namen als ‘California Stop’, ‘California Boost’ en ‘Chiropractor Adjust Skeleton’. Elon Musk belooft, op voorwaarde dat de bètaversie goed loopt, dat meer consumenten voor het einde van het jaar gebruik kunnen maken van FSD.

Zelfrijdende Tesla

Leuk en aardig, die brondocde. Maar wanneer kunnen we de eerste volledig zelfrijdende Tesla met deze realtime Augmented Reality verwachten? Moeilijk in te schatten. De AutoPilot van Tesla krijgt na de eerste tests in ieder geval slechts een krappe voldoende en moet onder meer BMW voor zich dulden.

Check ook: Elon Musk pakt 9,7 miljard in één dag en is bijna ’s werelds rijkste persoon

Reageer op artikel:
Tesla-hacker onthult realtime AR-view in zelfrijdende modus
Sluiten