admin
admin Uncategorized 2 apr 2018

Heeft Tesla aan het einde van het jaar nog wel geld?

Als je aan Tesla denkt, denk je aan luxe en Elon Musk. De meeste mensen associëren het woord niet met financiële problemen, maar daar zou verandering in kunnen komen als het bedrijf op dezelfde manier doorgaat. Tesla lijkt misschien teveel hooi op zijn vork te hebben genomen en als er niks verandert, is het geld aan het einde van het jaar op.

Problemen aan het einde van 2018

Tesla is bezig met allerlei projecten. Zo proberen ze de productie van de Model 3 omhoog te gooien, terwijl er ook nog een Model Y, Semi truck en Roadster eraan zitten te komen. Door de verschillende projecten geeft het bedrijf behoorlijk wat uit ziet het ernaar uit dat het geld, hoe onmogelijk het ook lijkt, toch langzamerhand op begint te raken.

Een artikel in The Wall Street Journal laat weten dat Tesla vorig jaar meer dan 3,4 miljard dollar heeft uitgegeven en dat als ze met hetzelfde tempo geld blijven uitgeven, ze tegen het einde van het jaar toch een probleem hebben.

Elon Musk. Bron: Getty Images / Scott Olson

Groot deel fondsen terugvorderbaar reserveringsgeld

Aan het einde van vorig jaar zou het bedrijf 3,4 miljard dollar aan fondsen hebben en daarnaast 550 miljoen dollar aan obligaties. Dat klinkt op zich alsof het wel goed gaat, maar zo’n 850 dollar daarvan bestaat wel uit geld dat mensen alvast hebben neergelegd bij het reserveren een Tesla.

Dit geld is nog niet helemaal van Tesla en zouden klanten nog terug kunnen nemen.

Problemen met productie Tesla Model 3s

En dat zouden ze best eens kunnen doen, aangezien het bedrijf nogal wat problemen lijkt te hebben met de productie van de auto. Vorig jaar  was het de bedoeling dat er 1.500 exemplaren per maand geproduceerd gingen worden, terwijl Tesla in september liet weten dat er maar 260 Model 3s auto’s in het kwartaal uit de fabriek zijn komen rollen.

Het kwartaal daarop was het de bedoeling dat er zelfs 20.000 auto’s gemaakt werden, wat uiteindelijk 2.425 werd.

Jeremy Clarkson test Tesla Model X

Ook nog schulden

Als Tesla het voor elkaar weet te krijgen om de productie goed op gang te krijgen, lijkt het allemaal wel goed te komen. Dan wordt een groot deel van de 850 miljoen dollar aan reserveringsgeld omgezet in het volle bedrag voor de Model 3s auto’s en kunnen ze weer even vooruit.

Want we moeten niet vergeten dat er ook nog allerlei schulden zijn. Tesla zou in totaal voor 23 miljard dollar aan schulden hebben, waarvan 10 miljard dollar lange-termijnschulden betreft.

Hoewel het nu even wat moeizaam lijkt te gaan, hebben we alle vertrouwen in Tesla’s CEO Elon Musk. Hij moet misschien wel even kijken naar zijn prioriteiten en planning, want Musk heeft een behoorlijke to-do-list. Dit wil hij allemaal doen voor 2030.

Reageer op artikel:
Heeft Tesla aan het einde van het jaar nog wel geld?
Sluiten