Tesla roept 123.000 auto’s terug; een flinke klap voor Elon Musk?

Oeps, Tesla heeft gisteren bericht dat ze alle Tesla Model S-wagens terugroepen. Het bedrijf van Elon Musk heeft gegronde reden om de auto’s terug te vorderen en het gaat om maar liefst 123 duizend stuks. 

Vermoedelijk hebben alle Model S wagens die gebouwd zijn voor april 2016, een ‘probleempje’ met de besturing. Vooral in koude weersomstandigheden kan je de controle over de wagen verliezen.

Tesla’s niet compleet stuurloos

Oke, het klinkt misschien wat heftiger dan het daadwerkelijk is. De Tesla’s zijn gewoon nog te besturen. Het stuursysteem kan echter vervelend gaan doen in barre weersomstandigheden. Om de veiligheid van de klant te waarborgen, heeft Tesla een mail uitgestuurd. Hierin roept het techbedrijf hun klanten op om hun Model S zo snel mogelijk ter controle af te leveren.

Door temperaturen onder het vriespunt kunnen de stuurbouten vastvriezen, maar dat is nog niet alles. De stuurbouten oxideren door het strooizout, oftewel een Hollandse winter kan funest zijn voor de wagens. Volgens Tesla is dit probleem makkelijk te verhelpen en ben je jouw Model S maar een uurtje kwijt.

Er zijn nog geen ongelukken gerapporteerd door dit stuurprobleem, maar de aandelen zijn als een anker gezonken. Direct na het terugroepen van hun wagens zijn ze met 3,5 procent gezakt. Tesla zegt zelf dat de terugroepactie weinig invloed zal hebben op het bedrijf.

Reageer op artikel:
Tesla roept 123.000 auto’s terug; een flinke klap voor Elon Musk?
Sluiten